Ο 3ος Μουσικοχορευτικός Μαραθώνιος Ζωής της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. χάρισε πολλά χαμόγελα στα Άτομα με Αναπηρία

Ο στόχος επετεύχθη.

Το Σαββατόβραδο της 22ας Δεκεμβρίου 2018 στο δημοτικό θέατρο της Αλεξανδρούπολης, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Έβρου (Ε.ΠΟ.Φ.Ε.) σε συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Σύλλογο ΑμεΑ «Κότινος» και το Νομαρχιακό Σύλλογο ΑμεΑ Έβρου, με τη συμμετοχή και υποστήριξη από 60 Πολιτιστικούς, Αθλητικούς, Κοινωνικούς Συλλόγους και Θεσμικούς Φορείς της περιοχής και εκατοντάδες πολίτες που συνέρευσαν στο θέατρο, ενώσαμε τις δυνάμεις μας ως μια γροθιά, μεταφέροντας όλοι μαζί, το πιο δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης για να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό δώρο στα άτομα με αναπηρία: το δώρο της ζωής.

Στις 22 Δεκεμβρίου συνεργαστήκαμε όλοι μαζί, για να δώσουμε στο μέτρο του εφικτού, ίσες ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρία για τη συμμετοχή τους στο κοινωνικό σύνολο και στη ζωή, καταφέρνοντας να ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ:

  • Όλον τον αναγκαίο εξοπλισμό για 4 παραολυμπιακά αθλήματα (Boccia, Sitting Volley, Parabadminton, Goalball) στους 100 αθλητές και αθλήτριες του Αθλητικού Συλλόγου ΑμεΑ «Κότινος», που είναι Άτομα με Αναπηρία, σε όλα τα επίπεδα – απλής ατομικής άθλησης, αρχαρίων, αγωνιστικού αθλητισμού και πρωταθλητισμού με πάρα πολλές πανελλήνιες διακρίσεις.
  • Ένα νέο αναπηρικό αμαξίδιο για το Νίκο – άτομο με κινητική αναπηρία, μέλος του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Έβρου, του οποίου το αμαξίδιο ως γνωστόν έχει κλαπεί προ ολίγων ημερών έξω από το σπίτι του στην Αλεξανδρούπολη.

«Τα άτομα με αναπηρία δεν ζητούν να γίνει η ζωή τους ευκολότερη, αλλά να γίνει ίση. Σήμερα αυτό, το κάνουμε πράξη, όλοι μαζί», τόνισε στην έναρξη του Μαραθωνίου Ζωής, ο πρόεδρος της Ε.ΠΟ.Φ.Ε. Δημήτρης Κελεμίδης.

(Διαβάστε εδώ το ευχαριστήριο ανακοινωθέν των συνδιοργανωτών φορέων)

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr, 27/12/2018}