Αλεξανδρούπολη – Επιστρέφει η Διεθνής Έκθεση Alexpo

Την επάνοδο της Διεθνούς Έκθεσης Alexpo ανακοίνωσε με δελτίο τύπου το Επιμελητήριο Έβρου. Η έκθεση, που απουσίασε από τα τοπικά δρώμενα για δύο χρόνια λόγω των απαγορεύσεων της πανδημικής κρίσης, επιστρέφει στο διάστημα 12-16 Μαΐου 2023 “ανανεωμένη και πλήρως αναβαθμισμένη”.

Η Alexpo 2023 θα φιλοξενηθεί στην χερσαία ζώνη του Λιμένα Αλεξανδρούπολης “με πληθώρα παράλληλων δράσεων που θα αναδείξουν όχι μόνο το επιχειρηματικό προφίλ της περιοχής, αλλά και τα τουριστικά της πλεονεκτήματα, την πολιτιστική της κληρονομιά, τον γαστρονομικό πλούτο της”

Επιπλέον και σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η ημερομηνία διεξαγωγής επιλέχθηκε και ως «απάντηση» στην ενεργειακή κρίση, που αποτελεί μείζον ζήτημα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Η περίοδος κατά την οποία θα διεξαχθεί η Alexpo 2023 δεν απαιτεί ψύξη / θέρμανση του χώρου στέγασης των εκθετών και ως εκ τούτου μειώνεται το ενεργειακό κόστος, ενώ ταυτόχρονα μειώνεται σημαντικά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της διοργάνωσης, που θα έχει διακριτό «πράσινο» προσανατολισμό“.

Στο άμεσο μέλλον, θα είναι διαθέσιμες οι αιτήσεις συμμετοχής και σταδιακά θα ανακοινώνεται το πρόγραμμα της διοργάνωσης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 7/12/2022}