Μαθητές από την Κατερίνη στην “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ”

Επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εφημερίδας, στο πλαίσιο τριήμερης εκδρομής τους στο Νομό Έβρου

80 μαθητές από το 5ο Γενικό Λύκειο Κατερίνης επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής τις εγκαταστάσεις του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Κονδύλη.

Αγόρια και κορίτσια της Β’ και Γ’ λυκείου, που είναι μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας του σχολείου, βρέθηκαν στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της τριήμερης εκδρομής που διοργάνωσαν στον ακριτικό νομό Έβρου.

Η διευθύντρια της εφημερίδας “Ελεύθερη Θράκη”, Μαρίνα Κονδύλη, ανέλαβε την ξενάγηση των μαθητών, κατά την οποία μίλησε για την 74χρονη ιστορική πορεία της εφημερίδας, καθώς και για τον τρόπο έκδοσής της.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια του 5ου ΓΕΛ, Ιωάννα Πεσερίδου, οι μαθητές ήθελαν να επισκεφθούν τον Έβρο, για να γνωρίσουν από κοντά τον τόπο που βρίσκεται δίπλα στα σύνορα και τους κατοίκους που φυλάνε θερμοπύλες.

Επίσης, η κα. Πεσερίδου τόνισε πως έχοντας ακούσει για την παράδοση της παλαιότερης εφημερίδας της Θράκης, συνειδητά ενέταξαν οι υπεύθυνοι στο πρόγραμμα της εκδρομής τους, την επίσκεψη στα γραφεία της “Ελεύθερης Θράκης”.

Το πρόγραμμά πάντως των μαθητών από την Κατερίνη, πέρα από την Αλεξανδρούπολη, περιελάμβανε και επίσκεψη στο Διδυμότειχο, στο Σουφλί και στην Ορεστιάδα.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, της Μ.Κ., 2/2/2019}