Τα επιμελητήρια της Ροδόπης ενώνουν τις δυνάμεις τους στην 83η ΔΕΘ

Για πρώτη φορά με ενιαίο περίπτερο για την αναβαθμισμένη παρουσία του επαγγελματικού κόσμου της Ροδόπης

Αναβαθμισμένη θα είναι φέτος η παρουσία του επαγγελματικού κόσμου της Ροδόπης, δια του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία ανοίγει τις πόρτες της το προσεχές Σάββατο, 8 Σεπτεμβρίου.

Φέτος για πρώτη φορά το ΕΒΕΡ ενώνει τις δυνάμεις του με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ροδόπης, δημιουργώντας ένα ενιαίο μεγαλύτερο περίπτερο για την καλύτερη δυνατή ανάδειξη του τόπου και των επιχειρήσεών του, καθώς και για την κάλυψη του ενδιαφέροντος των μελών του. Έτσι στη φετινή διοργάνωση η οποία αναμένεται σύμφωνα με τους διοργανωτές να είναι η μεγαλύτερη της τελευταίας 20ετίας, η Ροδόπη αναμένεται να εκπροσωπηθεί επαξίως, καθώς πέραν των μεμονωμένων συμμετοχών  επιχειρήσεων της περιοχής μας, στο ενιαίο περίπτερο των δύο Επιμελητηρίων αναμένεται να «φιλοξενηθούν» συνολικά 12 επιχειρήσεις.

Αντώνης Γραβάνης «Η ΔΕΘ ευκαιρία ανάδειξης της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών της Ροδόπης»

Όπως άλλωστε επεσήμανε μιλώντας στον «ΠτΘ» ο πρόεδρος του ΕΒΕΡ κ. Αντώνης Γραβάνης «η ΔΕΘ αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία ανάδειξης της ποιότητας των υπηρεσιών και των προϊόντων κάθε επιχείρησης και εμείς ως ΕΒΕΡ θέλουμε πάντα να στηρίζουμε την εξωστρέφεια τους και να προσφέρουμε την δυνατότητα να την ενισχύουν».

Η φετινή 83η ΔΕΘ αναμένεται να αποτελέσει έως και τις 16 Σεπτεμβρίου την «καρδιά» του επιχειρείν και της καινοτομίας, ενώ με συνολικά 20 επίσημες, άμεσες, κρατικές συμμετοχές, έναντι 17 πέρυσι, και τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, θα είναι επίσης η πλέον διεθνοποιημένη των τελευταίων ετών.

Οι εκθεσιακές συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης ξεπερνούν τις 1.500 έναντι 1.398 πέρυσι, ενώ η εκθεσιακή κάλυψη είναι πλήρης –τόσο στους στεγασμένους όσο και στους υπαίθριους χώρους- και μεταφράζεται σε συνολικά 32.075 τμ, έναντι 27.191 τμ το 2017.

60 εταιρείες –κολοσσοί και φορείς των ΗΠΑ παρούσες στην φετινή διοργάνωση

Οι ΗΠΑ ως τιμώμενη χώρα καλύπτουν όλο το περίπτερο 13 με 60 εταιρείες-κολοσσούς και φορείς, ενώ η άφιξη του ίδιου του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross στην 83η ΔΕΘ και στην Θεσσαλονίκη αποδεικνύει την βαρύτητα της παρουσίας της Αμερικής στην έκθεση.

Παρόντα στην ΔΕΘ θα είναι ανώτερα και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων ορισμένων από τις μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς, όπως Facebook, Google, Intel, HP, Oracle, Microsoft, Lockheed Martin κα, ενώ  η εκθεσιακή παρουσία των ΗΠΑ είναι διανθισμένη και με φορείς της εκπαίδευσης, καθώς και με εταιρείες της ασφάλειας, της άμυνας, της φαρμακευτικής βιομηχανίας κα.

Τάσος Τζήκας «Η ΔΕΘ να γίνει ο μεγάλος παίκτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

Στην σχετική συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης, 4 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΔΕΘ –Helexpo κ. Τάσος Τζήκας μετέφερε το όραμα του εθνικού εκθεσιακού φορέα να γίνει η ΔΕΘ ο μεγάλος παίκτης της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογραμμίζοντας παράλληλα την σημασία της παρουσίας των ΗΠΑ ως μεγάλης ευκαιρίας για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ:

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, της Νατάσσας Βαφειάδου, 6/9/2018}