Δωρεάν φιλολογική επιμέλεια κειμένων από τους φοιτητές του ΤΕΦ του ΔΠΘ

Η καινοτόμα ηλεκτρονική πλατφόρμα θα τεθεί σε λειτουργία από τη νέα χρονιά - Σε πρώτο στάδιο για τα μέλη του ΔΠΘ, με μελλοντικό στόχο το περαιτέρω «άνοιγμά» του στην κοινωνία

 

Άλλη μία εξαιρετική πρωτοβουλία αλλά και απτό βήμα για την άμεση διασύνδεση του πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας, πραγματοποιεί το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Ο λόγος για την ηλεκτρονική εφαρμογή που ετοιμάζει δια μέσου της οποίας θα προσφέρει δωρεάν φιλολογική επιμέλεια, αρχικά στα μέλη του πανεπιστημίου, από μέλη του Πανεπιστημίου μιας και σε ρόλο «επιμελητή» θα τοποθετηθούν τεταρτοετείς φοιτητές του τμήματος ή και απόφοιτοι αυτού που θα θέλουν να εργαστούν πάνω στην επιμέλεια κειμένων.

Η πλατφόρμα σύμφωνα με την απερχόμενη Πρόεδρο του Τμήματος κ. Ζωή Γαβριηλίδου, είναι έτοιμη, με την υπογραφή του κ. Τάσου Ορφανίδη, επιστημονικού συνεργάτη από το Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων του ΔΠΘ, ενώ αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία με τη νέα ημερολογιακή χρονιά.

Μέσω της πλατφόρμας αυτής θα προσφέρονται δωρεάν υπηρεσίες φιλολογικής επιμέλειας, για κάθε είδους κείμενα, από διοικητικά κείμενα έως και πτυχιακές και κάθε λογής εργασίες, από φοιτητές ή και αποφοίτους του Τμήματος, που θα έχουν πρώτα περάσει από ειδική επιμόρφωση από καθηγητές του Τμήματος όπως η ίδια η κ. Ζωή Γαβριηλίδου, ο κ. Σπύρος Κιοσσές,  αλλά και από εξωτερικούς συνεργάτες, με υλικό το οποίο θα αναρτηθεί το διαδίκτυο, διάρκειας 60 ωρών το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση των συμμετεχόντων φερέλπιδων επιμελητών για την επιμόρφωσή τους.

Μετά το τέλος της επιμόρφωσης και, αφού κριθούν έτοιμοι να αναλάβουν, θα μπορούν να εργαστούν πάνω στη φιλολογική επιμέλεια των κειμένων, που θα τους δίνει ο διαχειριστής της πλατφόρμας. Κάθε μέλος του ΔΠΘ, φοιτητής, καθηγητές αλλά και διοικητικό προσωπικό θα έχει την ευκαιρία να ανεβάζει το αρχείο που επιθυμεί προς επιμέλεια, στην πλατφόρμα και από εκεί ο διαχειριστής θα καθορίζει τον υπεύθυνο επιμελητή.

Μετά το τέλος κάθε χρονιάς οι συμμετέχοντες φοιτητές και απόφοιτοι θα λαμβάνουν βεβαίωση με τις ώρες της φιλολογικής επιμέλειας που θα έχουν πραγματοποιήσει.

«Σε πρώτη φάση αυτό θα γίνει για την κοινότητα του ΔΠΘ γιατί θέλουμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας» τόνισε μιλώντας στον «ΠτΘ» η κ. Γαβριηλίδου επισημαίνοντας πως μελλοντικός στόχος τους είναι η πλατφόρμα αυτή να «ανοίξει» και στην ευρύτερη κοινωνία.

Δείτε περισσότερα στο: http://www.paratiritis-news.gr/

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, της Νατάσσας Βαφειάδου, 1/11/2017}