Επιλέγουν Θράκη για διακοπές οι Κύπριοι, αλλά η Αλεξανδρούπολη “έχασε” την πτήση από Λάρνακα

Ολοένα και περισσότεροι Κύπριοι επιλέγουν σε κάποιες από τις μέρες των διακοπών τους να γνωρίσουν τη Θράκη. Έτσι, μικρά γκρουπ, των είκοσι-εικοσιπέντε ατόμων, ξεναγούνται στις πόλεις και στους αρχαιολογικούς τόπους και τα μνημεία της περιοχής.

«Κάνουμε το γύρο της Μακεδονίας και της Θράκης. Ξεκινήσαμε από την Αλεξανδρούπολη, περάσαμε από την Κομοτηνή και θα καταλήξουμε στη Θεσσαλονίκη» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ξεναγός από την Ξάνθη που εβδομαδιαίως, όπως σημειώνει, συνοδεύει γκρουπ 25 ατόμων, πρόκειται για Κύπριους, που δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την Θράκη. «Η κίνηση αυτή με τους Κύπριους τουρίστες θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού», δηλώνει ο έμπειρος ξεναγός σημειώνοντας πως η Θράκη μπορεί να προσφέρει πολλές επιλογές.

«Έχουμε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή, καθώς έχουμε πολλά κοινά Κύπριοι και Θρακιώτες, τα λόγια περιττεύουν», δήλωσε Κύπριος τουρίστας που συναντήσαμε στην περιοχή και συνταξιδιώτης του πρόσθεσε «Οι ρίζες μας είναι Ελληνικές. Ψάχνουμε τόπους ωραίους για να περάσουμε τις διακοπές μας. Η Θράκη έχει αυτό που ζητάμε, γι’ αυτό ήρθαμε εδώ.». Όσον αφορά στο τι θα μεταφέρουν οι ίδιοι ως εντύπωση από το ταξίδι τους στη Θράκη; «Θα μεταφέρω τη συγκίνησή μου από την επίσκεψη στην Ορεστιάδα, μια παράλληλη ιστορία με την Κύπρο.»

Μοναδική παραφωνία το γεγονός ότι οι τουρίστες αυτοί, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος και η τοπική οικονομία, συνάντησαν μουσειακούς χώρους κλειστούς, όπως συνέβη με το Ιμαρέτ -Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής, όπου η ξενάγηση έγινε από τον δρόμο!

Σχόλιο Evros-news.gr: Την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, η Αλεξανδρούπολη “έχασε” την αεροπορική γραμμή της κυπριακής εταιρείας TUS Airways, η οποία σταματάει τις πτήσεις γιατί δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από επιβάτες. Πέρα απ’ τους όποιους λάθος χειρισμούς της ίδιας της εταιρείας, είναι δεδομένο ότι οι τοπικοί φορείς του Έβρου, με πρώτο τον δήμο της πόλης, δεν στήριξαν την συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση, που θα έφερνε πιο εύκολα Κύπριος τουρίστες.

 

{Πηγή δημοσίευσης : https://www.evros-news.gr, της Μαρίας Νικολάου, από ΕΡΤ Κομοτηνής, 19/7/2018}