Επαγγελματίες σε απόγνωση

Ένα μικρό ρέμα, κατεστραμμένες διαβάσεις και νεροποντή. Τα παραπάνω τρία συνθέτουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες της περιοχής μεταξύ Κικιδίου και Καρυδιάς - Επαγγελματίες μισθώνουν jcb για να στρώσει τον χωμάτινο δρόμο και έτσι να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους

Ένα μικρό ρέμα, κατεστραμμένες διαβάσεις και νεροποντή. Τα παραπάνω τρία συνθέτουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες της περιοχής μεταξύ Κικιδίου και Καρυδιάς, της αδυναμίας πρόσβασης στις επιχειρήσεις τους, πρόβλημα που αφορά τόσο τους ίδιους όσο και τους πελάτες τους. Με επιχειρήσεις που ξεπερνούν τη δεκαετία λειτουργίας, έχουν αποδεχτεί ότι ποτέ δεν θα δουν άσφαλτο στους δρόμους μπροστά από αυτές, όμως ζητούν το ελάχιστο να έχουν πρόσβαση σε αυτές, ώστε να μπορούν να δουλέψουν.

Στην περιοχή που βρίσκεται δίπλα στο ρέμα μεταξύ Κικιδίου και Καρυδιάς βρίσκονται επαγγελματίες που εξέφρασαν τα παράπονά τους στον “Χ”. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν η τελευταία βροχόπτωση που σημειώθηκε στην Κομοτηνή. Και μπορεί η βροχόπτωση αυτή να μην προκάλεσε σοβαρά προβλήματα ευρύτερα στην πόλη και σε οικισμούς, για εκείνους όμως σήμανε την αδυναμία πρόσβασης στα μαγαζιά τους.

Το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, όπως μας λέει επαγγελματίας. Προ τριετίας παρουσιάστηκε όταν οι διαβάσεις που χρησιμοποιούν για την διέλευση μέσω του ρέματος, υπέστησαν σοβαρές ζημιές. Στη διάρκεια κατασκευής του τελευταίου κομματιού του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα, βαρέα οχήματα διέρχονταν των διαβάσεων μεταφέροντας πρώτες ύλες. Αυτό είχε σαν συνέπεια οι διαβάσεις να υποστούν περαιτέρω φθορά και σήμερα να είναι επικίνδυνες για την διέλευση οχημάτων, ιδιαίτερα μετά από κάθε βροχή.

Σε καμία περίπτωση οι επαγγελματίες δεν καταφέρονται κατά της εκτέλεσης του έργου του ελληνοβουλγαρικού κάθετου άξονα, όμως ζητούν από τους αρμοδίους να μεριμνήσουν για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων προχωρώντας σε επιδιορθωτικές εργασίες. Αίτημα που θέτουν τα τελευταία τρία χρόνια. 

Αυτή η μικρή διάβαση είναι σημαντική για τους επαγγελματίες και φυσικά για να είναι βιώσιμα τα μαγαζιά τους. Σε συζητήσεις που έκαναν στο παρελθόν με αρμοδίους της αυτοδιοίκησης, τους υποσχέθηκαν παρεμβάσεις όμως αυτές δεν έγιναν μέχρι σήμερα. Η τελευταία νεροποντή προκάλεσε την οργή τους, αφού η διάβαση ήταν απροσπέλαστη. “Την Πέμπτη (10 Ιανουαρίου) όλη την ημέρα πήγαινα μέχρι την άσφαλτο για να παραλαμβάνω τους πελάτες και να τους μεταφέρω στο μαγαζί μου”, καταθέτει απογοητευμένος ο επαγγελματίας στον “Χ”.

Μία μέρα μάλιστα μετά την βροχή οι επαγγελματίες αναγκάστηκαν να μισθώσουν jcb για να στρώσει τον χωμάτινο δρόμο και έτσι να έχουν πρόσβαση στις επιχειρήσεις τους.  

Μας έχουν ξεχασμένους, μας λένε επαγγελματίες και αναδεικνύουν και την προβληματική στην αποκομιδή σκουπιδιών. Στην περιοχή τους έχουν τοποθετηθεί κάδοι, όμως δεν υπάρχει μέριμνα για να αδειάζουν από τα σκουπίδια.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 12/1/2019}