Είσαι μαθητής Γ’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου και θέλεις να πας στην Αμερική για έναν χρόνο δωρεάν;

Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης… ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση

Τα American Councils for International Education, διοργανώνουν εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX, την Πέμπτη  7 Φεβρουαρίου, στις 19.00, στο Xanthi Tech Lab, στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης.

Το FLEX (Future Leaders Exchange) είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει σε μαθητές υποτροφίες για να μείνουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α, να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, φιλοξενούμενοι από οικογένεια υποδοχής.

Το FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οργανώνεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education που από το 1974 αποσκοπεί στην κατανόηση μεταξύ των λαών και τη συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης. Το FLEX υλοποιείται από το 1992 σε 20 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας, δίνοντας σε περισσότερους από 26.000 μαθητές την ευκαιρία να ζήσουν στις Η.Π.Α δωρεάν και προσφέρεται σε Έλληνες μαθητές για πρώτη φορά το 2019.

Το πρόγραμμα FLEX απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που είναι γεννημένοι από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004. Η επιλογή των μαθητών FLEX γίνεται μέσω αξιοκρατικού και χωρίς κόστος διαγωνισμού. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού είναι η συμπλήρωση της διαδικτυακής αίτησης, που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως τις 19 Φεβρουαρίου 2019. Μαθητές με αναπηρία είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να λάβουν μέρος.

Προσκαλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους στην εκδήλωση ενημέρωσης όπου θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος καθώς και  για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.discoverflex.org, www. facebook.com/flexingreece/, FLEX_2019_Program_Brochure_Greece.pdf,

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 30/1/2019}