Εμπρός για ψώνια από Αδριανούπολη

Δεν είναι μόνον η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών – Είναι και η κατρακύλα της Τουρκικής Λίρας έναντι του Ευρώ, που προκαλεί νέες ροές προς τα μαγαζιά της Αδριανούπολης – Τέρμα το Εμπάργκο

Τέλος καλό, όλα καλά; Περίπου έτσι.

Η απελευθέρωση των δύο Ελλήνων Στρατιωτικών που κρατούνταν στις φυλακές της Αδριανούπολης είχε δημιουργήσει επί πλέον παρενέργειες στις σχέσεις της Ελλάδος με τους Τούρκους γείτονες μας.

Μεταξύ αυτών, ήταν και το εμπάργκο που είχε επιβληθεί από Τουριστικά πρακτορεία της Βορείου Ελλάδος για ταξίδια στην Τουρκία, αλλά κυρίως, η διακοπή επισκέψεων για ψώνια στις Αγορές της Αδριανούπολης και της Κεσσάνης, από τους κατοίκους του Έβρου.

Το μήνυμα που είχε σταλεί από τους Εβρίτες, ήταν σαφές και ξεκάθαρο.

Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα, όσο διάρκεσε η παράνομη κράτηση των Στρατιωτικών Μητρετώδη και Κούκλατζη.

Και το Εμπάργκο αυτό όντως τηρήθηκε.

Άδειασαν τα μαγαζιά της Αδριανούπολης από τους Έλληνες ταξιδιώτες και οι επιπτώσεις δεν ήταν ασήμαντες στην Τουρκική Αγορά, από την ραγδαία πτώση του τζίρου.

Η ισοτιμία της τουρκικής λίρας

Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν.

Και μπορεί η Τουρκία, να απειλεί τα Ελληνικά νησιά, την Θράκη και την Κύπρο, όμως υπάρχει ακόμα ένας λόγος, που στρέφει πλέον τους Έλληνες Αγοραστές στα μαγαζιά της Τουρκίας.

Και αυτός δεν είναι άλλος, από την κατρακύλα της ισοτιμίας της Τουρκικής Λίρας, έναντι του Δολλαρίου και του Ευρώ, που έφθασε στις 7 λίρες για ένα Ευρώ.

Είναι όντως ένα πολύ ισχυρό κίνητρο για να αρχίσουν να συρρέουν στην Αγορά της Αδριανούπολης, οι κάτοικοι κυρίως του Βορείου Έβρου.

Κι αυτό, να το διευκρινίσουμε, δεν γίνεται από έλλειψη «πατριωτισμού», αλλά εξαιτίας της ακρίβειας που επικρατεί στην Ελληνική Αγορά, και την έλλειψη υψηλού αγοραστικού εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών, λόγω της άγριας φορολογίας που έχει επιβληθεί, με την δικαιολογία των… Μνημονίων.

Να μην ξεχνούμε ότι αντίστοιχη ροή, από τους κατοίκους του Βορείου Έβρου, υπάρχει και προς την Βουλγαρία, όπου η Βενζίνη κοστίζει ένα (1) ευρώ.

Εμπρός λοιπόν για ψώνια από την Αγορά της Αδριανούπολης.

Τέλος καλό, όλα καλά.

Μόνο που τις επιπτώσεις θα τις υποστεί πάλι η αγορά της Ορεστιάδος.

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr/, του Σ. Κ., 21/8/2018}