«Έμφραγμα» στις παραλίες Φαναρίου και Αρωγής

Προβλήματα σε καταστήματα αλλά κυρίως στους λουόμενους δημιούργησε το «ξήλωμα» ομπρελών και ξαπλωστρών

Μια πιο «άδεια» παραλία αντίκρυσαν τόσο το Σαββατοκύριακο, όσο και στις αρχές της εβδομάδας οι επισκέπτες στις παραλίες Φαναρίου και Αρωγής, μιας και οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην παραλία υποχρεώθηκαν, μετά από έλεγχο του Λιμενικού, να περιορίσουν τις ξαπλώστρες, περιορίζοντας την έκταση που καταλαμβάνουν αυστηρά στα 500 τ.μ. που δικαιούνται σύμφωνα με τον νόμο.

Να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια οι καταστηματάρχες πάλι χρησιμοποιούσαν παραπάνω από τα 500 τ.μ., όμως πλήρωναν κανονικά το πρόστιμο που επέβαλλε η Κτηματική Υπηρεσία για την υπέρβαση.

Όμως μετά τον έλεγχο του Λιμενικού τους προειδοποίησαν ότι θα κλείσουν τα μαγαζιά σε περίπτωση παράβασης, για αυτό και περιορίστηκαν στα όρια, όμως αυτό δημιούργησε προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών, που ιδίως το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεχύθηκαν στις παραλίες, αδυνατώντας όμως να βρουν μια θέση, μαζί φυσικά με τους ξένους τουρίστες που αυτή την εποχή γεμίζουν τις παραλίες της περιοχής.

Επίσης με την έναρξη του Ιουλίου, ξεκίνησαν και οι ημερήσιες μεταβάσεις από συλλόγους και δομές στην παραλία, που αφορούν κυρίως ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, που επίσης λόγω του περιορισμού των χώρων, αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες.

Την ίδια ώρα που η αυστηρότητα του νόμου εξαντλείται στην περιοχή μας, σε άλλες περιοχές αυτοί οι περιορισμοί δεν φαίνεται να ισχύουν, κάτι που δημιουργεί φόβους πως η όποια τουριστική κίνηση, αν δεν μπορεί να καλυφθεί στην περιοχή μας, θα μετακινηθεί προς άλλες περιοχές.

Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που η παραλία τόσο του Φαναρίου όσο και της Αρωγής δεν είχε καμία δομή για την υποδοχή των τουριστών, όταν άλλες περιοχές της Θράκης και όχι μόνο συνέχιζαν κανονικά τη λειτουργία τους.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κώστα Μαρκενδούδη, 3/7/2019}