Η Κομοτηνή μέσα από το πινέλο της Ελένης Πεχλιβάνη

Ατομική έκθεση για την Κομοτηναία εικαστικό στην Αθήνα

Η Gallery “7” στην Αθήνα εγκαινιάζει την Τρίτη 30 Ιανουαρίου την ατομική έκθεση της Κομοτηναίας Ελένης Πεχλιβάνη με τίτλο «Αθέατοι Ακροβάτες», υπό την επιμέλεια της συγγραφέως και θεωρητικού τέχνης Μαρίας Γιαγιάννου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως 17 Φεβρουαρίου 2018.

Σε σχετικό της σημείωμα η επιμελήτρια της έκθεσης κ. Μαρία Γιαγιάννου αναφέρει:

«Ένας πολύχρωμος λαός από τσιρκολάνους αναδύθηκε από τα χώματα της Κομοτηνής, για να υπερβεί την πόλη και την ίδια την ιστορικότητά της, με τα προκλητικά του σκέρτσα. Η Ελένη Πεχλιβάνη στολίζει τον τόπο της καταγωγής της με πλάσματα που θυμίζουν τάματα, χρυσές φλούδες προσευχής που ανακαλούν με διορθωτικές πινελιές το Αλλού της παιδικής ηλικίας, του τόπου που αναπνέει τον αέρα τουλάχιστον πέντε πολιτισμικών παραδόσεων και φυσικά της τέχνης ως ονειρικής παρέμβασης στην πραγματικότητα».

Η Ελένη Πεχλιβάνη…

Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τους Γ. Ψυχοπαίδη και Α. Χριστάκη, από όπου αποφοίτησε τον Σεπτέμβριο του 2009. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα Χαρακτικής, Σκηνογραφίας και Φωτογραφίας.

Τον Μάρτιο και Οκτώβριο του 2010 ανέλαβε την οργάνωση του εικαστικού τμήματος με παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-12 στο Μουσείο Μπενάκη, ενώ τον Φεβρουάριο του 2011 οργάνωσε το εικαστικό τμήμα με παιδιά ηλικίας 5-7 και 8-12 στο Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης. Έχει πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις.

Από το 2015 ασχολείται και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr/, 20/1/2018}