Ελληνοβουλγαρική συμφωνία για την Ασφάλεια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή

Ελλάδα, Βουλγαρία, Σκόπια και Αλβανία «έδωσαν τα χέρια» με φόντο την ασφάλεια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, όπως είπε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Με βάση τα λεγόμενα του Υπουργού, η συμφωνία συνάφθηκε -μαζί με άλλες- στην τετραμερή συνάντηση υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών των τεσσάρων συγκεκριμένων χωρών, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, ενώ έπονται και «υπηρεσιακές» συναντήσεις όπως για παράδειγμα η συνάντηση των Αρχηγών της Αστυνομίας των τεσσάρων κρατών.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει οργανωμένος πυρήνας τζιχαντιστών στην Ελλάδα» αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχουν «μεμονωμένοι λύκοι», εν τούτοις κατέταξε την χώρα μας στις «ασφαλείς χώρες» με τη θέση αυτή να μην είναι μόνο δική του, αλλά να αποτελεί πεποίθηση σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο έργο της Αστυνομίας ο κος Τόσκας επεσήμανε τις επιτυχίες των αστυνομικών ειδικά στο θέμα των ναρκωτικών λέγοντας πως «κοντά 10 τόνοι κατασχέθηκαν ναρκωτικά το πρώτο εξάμηνο του 2017, 10 τόνοι κάνναβης και γύρω στα 187 κιλά κοκαΐνης κι άλλα τόσα ηρωίνης. Πολύ σημαντικές ποσότητες που θα πήγαιναν στην αγορά και θα κατέστρεφαν νέα παιδιά και κόσμο. Αυτά όλα είναι σημαντικές επιτυχίες. Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε στις κύριες κατευθύνσεις που έχω δώσει με κύρια προτεραιότητα τα ναρκωτικά και φυσικά, όπως σας είπα και πριν, δεν μπορούμε να εξαλείψουμε ή να μηδενίσουμε το έγκλημα και την παραβατικότητα».

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 9/10/2017}