Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παίρνει θέση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Μετά από παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Νότη Μαριά

Δεκτή έκανε τη Δευτέρα 12/3/2018 την έκκληση του Προέδρου του Κόμματος «Ελλάδα – Ο άλλος δρόμος» Ευρωβουλευτή, Νότη Μαριά  για άμεση παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι ενώπιoν της Ολομέλειας της Ευρωβουλής στο Στρασβούργο.

Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς «επί 12 ήμερες συνεχίζεται η παράνομη κράτηση δύο  Ελλήνων στρατιωτικών στις φύλακες υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης στην Τουρκία. Είναι μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Ελληνική κοινή γνώμη. Κάνω έκκληση στο Σώμα και σε εσάς προσωπικά όλοι μαζί με μια φωνή εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να απαιτήσουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται παράνομα στις τουρκικές φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Θέλουμε την άμεση συμπαράστασή σας κύριε Πρόεδρε, το αναμένει όλη η κοινή γνώμη, το αναμένουν οι γονείς των παλικαριών».

Η παρέμβαση του Νότη Μαριά έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα από την πλειοψηφία των Ευρωβουλευτών, καθώς επίσης και από τον παρευρισκόμενο Επίτροπο Γκίντερ Έτινγκερ.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο:

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 14/3/2018}