Τον αέρα της ελευθερίας αναπνέουν ξανά οι 2 «κατάσκοποι» της Βύσσας

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ύστερα από την απολογία τους, ο 29χρονος Αρχιλοχίας και ο 25χρονος Άγγλος που συνελήφθησαν στη Νέα Βύσσα το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιανουαρίου.

Οι 2 άνδρες προσήλθαν μετά των δικηγόρων τους στο Δικαστικό Μέγαρο Ορεστιάδας χθες (23/01) περί τις 12 το μεσημέρι με άκρα μυστικότητα, αφού είχαν λάβει 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.

Εκεί υποστήριξαν πως βρέθηκαν στην περιοχή με σκοπό να προσφέρουν εθελοντικές υπηρεσίες στην ΜΚΟ όπου εργάζεται ο Βρετανός πολίτης, ώστε να διευκολύνουν το παρεχόμενο στους πρόσφυγες έργο, εγκαταλείποντας τον αρχικό ισχυρισμό τους ότι βρίσκονταν στην περιοχή για διακοπές.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή τους βρέθηκαν φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων και περασμάτων των μεταναστών στην ευρύτερη παρέβρια περιοχή.

Οι δύο άνδρες από εδώ και στο εξής είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου διαμένουν, ενώ στον Άγγλο απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα, μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 24/1/2019}