Έκθεση φωτογραφίας κατά της βίας, υπέρ των γυναικών στη δημοτική βιβλιοθήκη

Για να ακουστούν οι ιστορίες γυναικών που είναι θύματα βίας

Μια έκθεση φωτογραφίας που αποτελεί προϊόν συνεργασίας φορέων της περιοχής μας φιλοξενείται από χθες 23/11 στη δημοτική βιβλιοθήκη της Κομοτηνής. Στο πλαίσιο δράσεων φορέων για την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που είναι αύριο 25/11, για τρεις μέρες πραγματοποιείται έκθεση φωτογραφίας που θέλει να ευαισθητοποιήσει επί του θέματος και να δώσει το μήνυμα «κατά της βίας» και «υπέρ των γυναικών».

Τα μοντέλα της φωτογραφίας αποτελούν κατά κύριο λόγο φοιτήτριες της πόλης μας, ενώ η φωτογράφηση έγινε από τον Φωτογραφική Ομάδα Κομοτηνής και το μακιγιάζ από το Τμήμα Αισθητικής του ΔΙΕΚ Κομοτηνής, ενώ η έκθεση είναι του Exagono του Κέντρο Νεολαίας του Δήμου Κομοτηνής. 

Κάτω από κάθε φωτογραφία υπάρχει μια μικρή ιστορία που αφορά περιστατικά  βίας με θύμα γυναίκα. Φυσικά αυτές οι ιστορίες δεν αποτελούν προσωπική ιστορία των μοντέλων, ωστόσο βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία, καθώς γράφτηκαν με τη βοήθεια του Συμβουλευτικού Κέντρου Κομοτηνής, όπως ενημέρωσε o Σπύρος Νταντανίδης υπεύθυνος επικοινωνίας και των social media του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού Exagono του Δήμου Κομοτηνής. 

«Αυτό που επιλέξαμε ήταν να κάνουμε μια σειρά από πορτραίτα με νέες κοπέλες της Κομοτηνής. Πρόκειται για απλούς ανθρώπους που δεν κάνουν μόντελινγκ και πρόκειται για ένα μακιγιάζ που φέρνει στην επιφάνεια και τα τραύματα που βιώνουν οι άνθρωποι που έχουν πέσει θύματα βίας, καθώς υπάρχουν και άλλα τραύματα που δεν φαίνονται στην επιφάνεια» είπε ο κος Νταντανίδης. Μέσω των ιστοριών που συνοδεύουν τις φωτογραφίες στόχος είναι να «ακουστούν ιστορίες γυναικών και να δούμε τα τραύματα που τους προκαλεί».

Η έκθεση θα βρίσκεται μέχρι τις 26/11 στη δημοτική βιβλιοθήκη και μάλιστα μπορούν να την επισκεφθούν και άτομα χωρίς όραση στέλνοντας μήνυμα στα social media του Κέντρου Νεολαίας, ώστε να τα συνοδεύσει άτομο που θα κάνει την περιγραφή των φωτογραφιών.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 24/11/2021}