Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» εντός του 2018

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα ανακοινωθούν αρχές Φεβρουαρίου, όμως ο κος Γραβάνης είπε με σιγουριά "Έκθεση θα έχουμε το 2018, αυτό είναι απαίτηση όλων"

Την βεβαιότητα του ότι η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη» θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή εντός του τρέχοντος έτους, εξέφρασε ο νέος πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης Αντώνης Γράβανης. Η θέση αυτή προτάθηκε στον κο Γραβάνη από τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο και έγινε δεκτή. Σε ό,τι αφορά την Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», που η Περιφέρεια ΑΜΘ διοργανώνει με τη ΔΕΘ HELEXPO, ο κ. Μέτιος πρότεινε ακόμα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στην Περιφέρεια και το Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης, πρόταση την οποία ο κ. Γραβάνης επίσης αποδέχθηκε.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία, 24η Πανελλήνια Εμπορική Έκθεση «Ανατολική Μακεδονία – Θράκη», εγκαινιάστηκε στις 25 Νοεμβρίου 2016 από τον πρωθυπουργό και μάλιστα είχε χαρακτηριστεί ως «εργαλείο ανάπτυξης με υπερτοπική σημασία». Όμως καμία κινητικότητα δεν υπήρξε εντός του 2017 για τη διεξαγωγή της Έκθεσης με αποτέλεσμα ο θεσμός να περιπέσει σε αδράνεια.

Την επαναφορά του εκθεσιακού θεσμού στην Κομοτηνή, επιθυμεί ο νέος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής κος Γραβάνης ο οποίος μιλώντας στο ράδιο Χρόνος 87,5 fm είπε τα παρακάτω: «οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα όχι πολιτικά, σαν καυτή πατάτα. Δεν μπορώ να αντιμετωπίσω ένα θέμα με βάση το αν θα υπάρξει πολιτικό όφελος. Υπάρχει ανάγκη να γίνει η Έκθεση η οποία είναι πανελλήνια και έχει δυνατότητες».

Ταυτόχρονα ο κος Γραβάνης παραδέχεται ότι «η Έκθεση πέρασε από σαράντα κύματα, προσπάθησε να βρει το βηματισμό της και όλοι ξέρουμε ότι η έκθεση πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει στην περιοχή».

Κατά τον ίδιο τα Επιμελητήρια θα πρέπει να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ειδικά για το ρόλο της οργανωτικής επιτροπής ο πρόεδρος της έκανε γνωστό ότι «θα συμμετέχουν σε αυτήν από όλα τα επιμελητήρια της περιοχής και κάποιοι άλλοι. Αυτά θα τα δούμε βέβαια στην πορεία». Επιδίωξή του είναι «να αρχίσουμε να δημιουργούμε συνθήκες ούτως ώστε η Έκθεση συνεχώς να αναβαθμίζεται, ώστε κάποια στιγμή να έχουμε ένα αποτέλεσμα αντάξιο των προσδοκιών μας.

Θεωρούμε ότι η Έκθεση μπορεί να έχει δυνατότητες, μπορεί να επηρεάσει θετικά την επιχειρηματικότητα της περιοχής και για αυτό σαν Επιμελητήριο οφείλαμε να βγούμε μπροστά».

Οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα ανακοινωθούν αρχές Φεβρουαρίου, όμως ο κος Γραβάνης είπε με βεβαιότητα «Έκθεση θα έχουμε το 2018, αυτό είναι απαίτηση όλων».

 

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, του Δήμου Μπακιρτζάκη, 28/1/2018}