Θερινό πρόγραμμα «Edutainment» στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Τόπος υλοποίησης: Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης

Διάρκεια εκπαιδευτικής δράσης: 24 -29 Ιουνίου 2019

Έναρξη (καθημερινά): 11.15

Λήξη (καθημερινά): 13.45

Ηλικία συμμετεχόντων: 7-9 ετών (Α’- Γ΄ τάξη Δημοτικού)

Θεματική εκπαιδευτικής δράσης: Επαφή και γνωριμία με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του Paolo  Morello, που φιλοξενείται στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης. Τα παιδιά θα γνωρίσουν με παιγνιώδη τρόπο την αρχαία Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, θα συνδυάσουν γνώσεις και εμπειρίες, θα συνεργαστούν και θα συνδημιουργήσουν, θα ταξιδέψουν μέσα από την ψηφιακή τεχνολογία σε μουσεία  όλου του κόσμου και θα δουν στοιχεία του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μέσα από τις προθήκες των μουσείων.

Δραστηριότητες: Εκπαίδευση και ψυχαγωγία (edutainment), δράσεις και διαδραστικά παιχνίδια, ψηφιακή τεχνολογία, κατασκευές, ζωγραφική και θεατρικό παιχνίδι στο χώρο του μουσείου με θέμα την Αρχαία Ελλάδα και τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό.

Στη διάρκεια της θερινής εκπαιδευτικής δράσης, παρέχονται υλικά για τις δημιουργικές κατασκευές των παιδιών (υλικά ζωγραφικής, ταμπλό ζωγραφικής και πινέλα, πηλός). Τα παιδιά θα παραλάβουν τα έργα τους στη λήξη του εκπαιδευτικού προγράμματος και θα μπορέσουν να διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο.

Στο διάλειμμα, παρέχεται ελαφρύ γεύμα.

Δηλώσεις συμμετοχής: Επικοινωνία με την γραμματεία του μουσείου (2551028926) ή με το κινητό τηλέφωνο της υπευθύνου Α. Καραγιάννη (6936569950). Ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων 10 άτομα. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Υπεύθυνη σχεδιασμού-υλοποίηση: Αγνή Λ. Καραγιάννη (Ιστορικός-Αρχαιολόγος Α.Π.Θ, Υπ. Διδάκτορας Δ.Π.Θ και Επιστημονικός συνεργάτης Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης).

Κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ (6ημέρες δράσεων). (Στο κόστος συμμετοχής συμπεριλαμβάνονται το εκπαιδευτικό και κατασκευαστικό υλικό του εργαστηρίου, καθώς και ελαφρύ γεύμα των συμμετεχόντων. Τα αδέρφια έχουν έκπτωση 20%.)

Δηλώσεις συμμετοχής: Επικοινωνία με την γραμματεία του μουσείου (2551028926) ή με το κινητό τηλέφωνο της υπευθύνου Α. Καραγιάννη (6936569950).

Δείτε εδώ το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 15/6/2019}