Ξεκινάει κάθε Τετάρτη το «Help Desk επιχειρηματικότητας» στο ΕΒΕ Ξάνθης

Ευ. Λιακόπουλος (CEO BSS): Υπάρχει ρευστότητα, υπάρχουν και εργαλεία . Σκοπός μας να βρούμε το σωστό κλειδί

Τα γραφεία της «Θ» επισκέφθηκε χθες ο CEO της γνωστής εταιρείας BSS κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, μαζί με τους εκπροσώπους της εταιρείας στην Ξάνθη κυρίους Αρεταίο (Άρης) Σαββίδη και Αναστάσιο (Τάσος) Σμυρλόγλου, μια μέρα μετά την ενημερωτική ημερίδα που πραγματοποιήθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης και την εταιρεία BSS σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης και τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης για την «Στρατηγική Επιχειρήσεων στον τομέα των Χρηματοδοτήσεων».

Ημερίδα για την οποία μίλησε στην «Θ» ο κ. Ευστάθιος Λιακόπουλος, ο οποίος μάλιστα δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι από σήμερα Τετάρτη και κάθε Τετάρτη κατά τις ώρες 13:30-15:30 μ.μ. στο Επιμελητήριο Ξάνθης θα λειτουργεί το «HELP DESK ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» με σκοπό την διαρκή ενημέρωση των μελών του Επιμελητηρίου για οποιοδήποτε θέμα απασχολεί την επιχείρηση τους.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΥΣΠΙΣΤΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ . ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Λιακόπουλος ανέφερε ότι «ο κόσμος γενικότερα είναι απογοητευμένος και λίγο δύσπιστος. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς, είναι να κινητοποιήσουμε τον κόσμο και να του πούμε το αυτονόητο. Ότι πλέον υπάρχει ρευστότητα, υπάρχουν «εργαλεία» απλώς για να μπορέσεις να τα διεκδικήσεις θα πρέπει να μάθεις να λειτουργείς σε ένα νέο μοντέλο. Πλέον οι χρηματοδοτήσεις δεν είναι προσωποποιημένες. Βγαίνουν μέσα από αντικειμενικά κριτήρια και άρα αν θέλεις να έχεις πρόσβαση στην ρευστότητα και μάλιστα σε φθηνή ρευστότητα, θα πρέπει να έχεις δουλέψει και να έχεις οργανωθεί πολύ προηγούμενα σε επίπεδα όπως το λογιστήριο, οι πιστοληπτικοί δείκτες και η αξιολόγηση».

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αναφορικά με την λειτουργία του «HELP DESK ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ» ο ίδιος επισήμανε ότι «έχουμε ταχθεί υπέρ των επιχειρήσεων. Είμαστε σε αυτό το αντικείμενο εδώ και πάρα πολλά χρόνια, έχουμε δημιουργήσει κατάστημα στην Ξάνθη για αυτόν τον λόγο και αποφασίσαμε να δώσουμε άλλη μια παροχή στις επιχειρήσεις της περιοχής. Κάθε Τετάρτη θα υπάρχουν στελέχη μας στο Επιμελητήριο Ξάνθης για να ενημερώνουν τους επιχειρηματίες. Εμείς θεωρούμε ότι η ενημέρωση είναι το πρώτο βήμα για μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Προχθές υπήρχε σημαντική συμμετοχή. Θεωρώ όμως ότι αν κάνουμε γνωστό στους επιχειρηματίες ότι μπορούν να ενημερωθούν δωρεάν και να πάρουν αξιόπιστες και σοβαρές πληροφορίες, τότε η συμμετοχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη και κάθε εβδομάδα θα προσπαθούμε για αυτό».

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΡΑΠΕΖΕΣ . ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ . ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ, ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

«Σπάμε την αδράνεια. Πρέπει να καταλάβουμε και να κατανοήσουμε ποια είναι η νέα πραγματικότητα. Η νέα πραγματικότητα δεν αφορά μόνο στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις αλλά σε κάθε επιχείρηση. Κάθε χρηματοδότηση πλέον, βγαίνει μέσα από συγκεκριμένα «εργαλεία», άρα κάθε επιχείρηση θα πρέπει να οργανωθεί σε μια νέα πραγματικότητα. Εμείς πρέπει να τους εξηγήσουμε ποια είναι η νέα πραγματικότητα και να τους εξηγήσουμε τι πρέπει να κάνουν ώστε να έχουν φθηνή ρευστότητα» συνέχισε ο ίδιος σημειώνοντας με έμφαση ότι «η ρευστότητα δεν είναι μόνον τράπεζες. Αυτό γίνονταν στην Ελλάδα μόνον τα προηγούμενα χρόνια. Οι τράπεζες είναι μια από τις πολλές μορφές και «πηγές» ρευστότητας. Ρευστότητα μπορείς να βρεις με πάρα πολλούς τρόπους. Για να την βρεις όμως, από οποιαδήποτε πηγή, πρώτα θα πρέπει να έχεις φροντίσει να βρεις τα «documentations». Να έχεις δηλαδή τα «προσόντα» για να μπορέσεις να βρεις την ρευστότητα αυτή. Πέραν από τις τράπεζες, υπάρχουν επενδυτικά ταμεία, ιδιώτες επενδυτές, υπάρχουν Venture Capitals, υπάρχουν προγράμματα επιδοτήσεων που χρηματοδοτούν ένα μεγάλο μέρος μιας επένδυσης. Υπάρχουν επίσης εταιρείες του εξωτερικού που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Γενικά υπάρχουν πάρα πολλές μορφές ρευστότητας που μπορεί να αναζητήσει κανείς και μερικές φορές το πρόβλημα έγκειται στην υπερπληθώρα «εργαλείων» που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την επιχειρηματική απόφαση. Πρέπει να ξέρεις ποια είναι αυτά τα «εργαλεία» και να καταλάβεις ποιο είναι εκείνο που ταιριάζει σε αυτό που εσύ θέλεις να κάνεις. Το «help desk» έχει σκοπό να βρει το «κλειδί». Να δει την επιχείρηση, να της εξηγήσει τι πρέπει να κάνει για να εξελιχθεί – στην πράξη και όχι στην θεωρία – και να δει ποιο «εργαλείο» είναι το πιο κατάλληλο για εκείνη». Σημειώνω για άλλη μια φορά πως επειδή στην Ελλάδα το 95% των επιχειρήσεων είναι μικρομεσαίες, δεν απευθυνόμαστε στις μεγάλες επιχειρήσεις. Αυτό είναι μια υπεκφυγή. Επειδή γενικότερα η αλλαγή στην ζωή μας, μας δυσκολεύει λέμε ότι «αυτά είναι για μεγάλες επιχειρήσεις και όχι για εμάς». Όχι πλέον. Ακόμη και η πιο μικρή επιχείρηση, για να μπορέσει να έχει πρόσβαση στην ρευστότητα, πρέπει να είναι οργανωμένη, να έχει πιστοληπτικούς δείκτες και καλή χρηματοοικονομική διοίκηση. Μιλάμε κυρίως για τις μικρές επιχειρήσεις, κυρίως οικογενειακές, όπου η επιτυχία ή η αποτυχία, επηρεάζει όλη την οικογένεια. Άρα εκεί θα πρέπει οπωσδήποτε κάποιος να ζητήσει βοήθεια ή συμβουλή ή έστω μια γνώμη για συνεχίσει».

ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ HELP DESK ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΦΟΡΆ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΑΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθύνονται στο «help desk» που θα λειτουργεί στο Επιμελητήριο Ξάνθης για οποιοδήποτε θέμα άπτεται της επιχείρησης είτε μεγαλύτερο είτε μικρότερο. Άλλωστε ακόμη και ένα μικρό πρόβλημα «αν το αφήσεις, μεγαλώνει» όπως επισημαίνουν οι τρεις άνδρες της BSS στην «Θ».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/,  20/11/2019}