Συνάντηση Γαβρόγλου – ΔΠΘ και αυτοδιοικητικών στο Υπ. Παιδείας για την αναπτυξιακή προοπτική του ΔΠΘ

Ανανέωσαν το ραντεβού τους για μετά το Πάσχα οι δύο πλευρές

Χωρίς απτά αποτελέσματα, πέρα από τη συμφωνία να συναντηθούν ξανά μετά το Πάσχα για να συζητήσουν ξανά το θέμα, φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου με στελέχη του ΔΠΘ, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την Τρίτη 20 Μαρτίου.

Στη συνάντηση φέρεται ο πρυτανεύων κ. Σταύρος Τουλουπίδης να εξέθεσε το σχέδιο του για την ανάπτυξη του ΔΠΘ στον Υπουργό, ο οποίος φάνηκε δεκτικός, αν και πάλι, από ό,τι έγινε γνωστό, δεν υπήρξε κάποια συγκεκριμένη δέσμευση για την άμεση ενεργοποίησή του, παρόλο που τα πράγματα μπορεί να ξεκαθαρίσουν σε δεύτερη φάση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς ΔΠΘ και οι αναπληρωτές πρύτανη κ. Παντελής Μπότσαρης και Φώτης Μάρης, ενώ από την τοπική αυτοδιοίκηση ο Περιφερειάρχης κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ κ. Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Γιώργος Πετρίδης.

Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης αφιερώθηκε στο σχέδιο του Πρυτανεύοντα για την ανάπτυξη του ΔΠΘ, αλλά και άλλα τεχνικά θέματα, για τα οποία όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφώνησαν να ξαναθέσουν στο τραπέζι μετά το Πάσχα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, παρόλο που δεν ήταν ουσιαστικά στην αρχική ατζέντα, που περιλάμβανε μόνο την αναπτυξιακή προοπτική του ΔΠΘ, και η επέκτασή του σε όλη την περιφέρεια περιλαμβάνοντας και το ΤΕΙ ΑΜΘ, αλλά και η μη αποδυνάμωση του πανεπιστημίου, μέσω της δημιουργίας τέταρτης σχολής Νομικής και της ουσιαστικής απελευθέρωσης των μεταγραφών.

Για αυτά τα θέματα, τουλάχιστον κάποιοι από τους αυτοδιοικητικούς δεν φαίνεται να έφυγαν με την ίδια αισιοδοξία με την οποία προσήλθαν στη συνάντηση.

{Πηγή δημοσίευσης: http://paratiritis-news.gr, του Κωνσταντίνου Μαρκενδούδη, 21/3/2018}