Αίτημα να αυξηθούν τα δρομολόγια των τρένων στον Έβρο

Η Πανελλήνια Ένωση προσωπικού Έλξης έστειλε επιστολή στον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Καραμανλή καθώς και στους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας με αίτημα να αυξηθούν τα δρομολόγια των τρένων στον Έβρο.

Όπως αναφέρουν και στην επιστολή “Τα δρομολόγια στον Νομό Έβρου επιδοτούνται απο τον Κρατικό Προϋπολογισμό με την σύμβαση που έχει συνάψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Ελληνικό Δημόσιο, σύμβαση που ισχύει από το 2015 και μέχρι σήμερα και προέβλεπε 3 διπλά δρομολόγια, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν μέχρι πριν περίπου 2 χρόνια σε καθημερινή βάση. Σήμερα εκτελείται μόνο το δρομολόγιο 1682/83 και μόνο τις καθημερινές ημέρες”.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή:

“Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή το Σωματείο μας αιτείται και πάλι συνάντησης για να σας εκθέσει αναλυτικά την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο, γύρω από την σιδηροδρομική υποδομή και επιδομή και την κατάσταση του τροχαίου υλικού, όπως την βιώνουν καθημερινά οι μηχανοδηγοί, που αγωνίζονται για να μην αναστραφεί η δυναμική που έχει αναπτύξει το μέσο τα τελευταία χρόνια, με την ολοκλήρωση εμβληματικών έργων (Ηλεκτροκίνηση

ΠΑΘΕ- Σήραγγες Καλίδρομου- Όθρυ, νέα γραμμή προς Αίγιο, νέοι σταθμοί σε Αθήνα κτλπ) καθώς και για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Το Σωματείο μας λειτουργώντας πάντα προσθετικά και προς όφελος του επιβατικού κοινού, έγινε αποδέκτης δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο αίτημα 4 δημάρχων (Αλεξανδρούπολης –Σουφλίου- Διδυμότειχου και Ορεστιάδας) για να πυκνώσουν τα δρομολόγια που εκτελούνται στην περιοχή του Έβρου.

Εξ όσων γνωρίζουμε τα δρομολόγια στον Νομό Έβρου επιδοτούνται απο τον Κρατικό Προϋπολογισμό με την σύμβαση που έχει συνάψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με το Ελληνικό Δημόσιο, σύμβαση που ισχύει από το 2015 και μέχρι σήμερα και προέβλεπε 3 διπλά δρομολόγια, ενώ αυτά κυκλοφορούσαν μέχρι πριν περίπου 2 χρόνια σε καθημερινή βάση. (Ειδικότερα κυκλοφορούσαν καθημερινά και μέχρι τον Ιανουάριο του 2020 τα δρομολόγια 1680/81, 1682/83, 1684/85). Σήμερα εκτελείται μόνο το δρομολόγιο 1682/83 και μόνο τις καθημερινές ημέρες.

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Δήμαρχοι,

Γνωρίζοντας τις υφιστάμενες δυνατότητες σε προσωπικό έλξης στο μηχανοστάσιο Αλεξανδρούπολης, ενημερώνουμε πως κατά την άποψη μας και απο την πλευρά της επάρκειας μηχανοδηγών, είναι εφικτό να επαναλειτουργήσουν ΑΜΕΣΑ περισσότερα δρομολόγια και σε καθημερινή βάση (πλέον του μοναδικού που κυκλοφορεί μόνο τις καθημερινές) στον Νομό Έβρου όπως άλλωστε προβλέπονται στην ισχύουσα Σύμβαση ΤΡΑΙΝΟΣΕ – Δημοσίου, για τις άγονες γραμμές και για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού σε μια περιοχή που εκτός των άλλων ο

σιδηρόδρομος πρέπει να λειτουργεί καθημερινά και να αναπτυχθεί ΚΑΙ για Εθνικούς λόγους.

Το Σωματείο μας και οι μηχανοδηγοί άλλωστε, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ την ανάπτυξη του Ελληνικού Σιδηροδρόμου”.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 15/2/2022}