Πρωθυπουργός και υπουργός Παιδείας στο περίπτερο του ΔΠΘ

Ενημερώθηκαν για το έργο του φοιτητικού παραρτήματος της ΙΕΕΕ στην Θράκη και για τις διακρίσεις του κατά το ακαδημαϊκό έτος

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και μία σειρά άλλων πολιτικών επισκέφτηκαν το περίπτερο του ΔΠΘ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης δίνει και φέτος το παρόν του, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Η συμμετοχή του Πανεπιστημίου πραγματοποιείται στο πλαίσιο της “akademia”, του θεματικού αφιερώματος της ΔΕΘ για την εκπαίδευση.

Σκοπός της συμμετοχής του Πανεπιστημίου είναι να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τα προπτυχιακά και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, τα ερευνητικά προγράμματα, τα προγράμματα κινητικότητας, τις ακαδημαϊκές δράσεις του διδακτικού προσωπικού και των φοιτητών του, παρουσιάζοντας ερευνητικά αποτελέσματα και πρακτικές νέων εφαρμογών.

Επίσης το IEEE Student Branch of Thrace φιλοξενείται στο περίπτερο του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης παρουσιάζοντας τις δραστηριότητες που υλοποιεί. Η IΕΕΕ (Institute of Electrical and Electronic Engineers) είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια επαγγελματική, μη κερδοσκοπική, μη πολιτική οργάνωση στον τομέα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, με στόχο την εξέλιξη του επαγγέλματος προς το όφελος του ανθρώπου. Σκοπός του IΕΕΕ Student Branch of Thrace (το φοιτητικό παράρτημα της ΙΕΕΕ στην Θράκη), είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες φοιτητές επιπλέον ευκαιρίες για ακαδημαϊκή, τεχνολογική και επαγγελματική εξέλιξη.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης, το περίπτερο επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας με την ηγεσία του Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου, τον αν. υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας κ. Κώστα Φωτάκη και την υφυπουργό κα. Μερόπη Τζούφη, και ενημερώθηκαν για το έργο του φοιτητικού παραρτήματος και για τις διακρίσεις του κατά το ακαδημαϊκό έτος.

Παρόντες φυσικά ήταν οι πρυτανικές αρχές του ΔΠΘ, ο πρύτανης Αλέξανδρος Πολυχρονίδης και οι αντιπρυτάνεις Φώτιος Μάρης, Ζωή Γαβριηλίδου, Μαρία Μιχαλοπούλου και

Το περίπτερο του Δ.Π.Θ. βρίσκεται στο pavilion 14.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 10/9/2018}