Καθημερινή δωρεάν σίτιση για 220 άπορους δημότες

Από το Κέντρο Σίτισης Κομοτηνής στην περιοχή της λαϊκής αγοράς – Εργαζόμενοι του "Βοήθεια στο Σπίτι" μεταφέρουν το φαγητό σε όσους δεν έχουν δυνατότητα μετακίνησης

Καθημερινή δωρεάν σίτιση σε 220 άπορους δημότες θα προσφέρει και το 2019 ο Δήμος Κομοτηνής. Τον Απρίλιο του 2019 ολοκληρώνεται η σύμβαση με τον τωρινό ανάδοχο, αλλά ο Δήμος σπεύδει νωρίτερα να εκκινήσει τις διαδικασίες του νέου διαγωνισμού, ώστε να προλάβει γραφειοκρατία και ενστάσεις και να μην υπάρξει ούτε μία μέρα που οι άποροι δημότες θα μείνουν χωρίς φαγητό.

Η κατάρτιση και έγκριση των όρων διακήρυξης και των τεχνικών προδιαγραφών για τη διενέργεια του ηλεκτρονικού ανοικτού διαγωνισμού με τίτλο: «Παροχή υπηρεσίας πλήρους μεσημεριανού γεύματος για τη σίτιση των απόρων από το κέντρο σίτισης του Δήμου Κομοτηνής για το έτος 2019», έγινε από την Οικονομική Επιτροπή που συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, με τον κο Πολιτειάδη αντιδήμαρχο Οικονομικών να επιβεβαιώνει το έγκαιρο της διαδικασίας.

Η καθημερινή σίτιση των απόρων Κομοτηνής γίνεται με μεσημβρινά γεύματα, σε πλήρεις ατομικές μερίδες. Κάθε μεσημβρινό γεύμα ή πρόγευμα, αποτελείται από το κυρίως πιάτο, τη σαλάτα ή φέτα (ελληνική) και το αρτίδιο. Η σίτιση των απόρων γίνεται από το Κέντρο Σίτισης Κομοτηνής στην περιοχή της λαϊκής αγοράς. Από εκεί οι δημότες παραλαμβάνουν κάθε μεσημέρι το γεύμα τους, ενώ για όσους έχουν αδυναμία μετακίνησης, υπάρχει η δυνατότητα διανομής κατ’ οίκον. Αυτό, όπως διευκρινίζει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών Νίκος Σωτηρακόπουλος, γίνεται με τη συνδρομή εργαζομένων του «Βοήθεια στο Σπίτι».

Το κέντρο σίτισης ξεκίνησε τη λειτουργία του ως συσσίτιο, αρχικά άτυπα, από το πρώτο ΚΑΠΗ του δήμου Κομοτηνής, εξυπηρετώντας ηλικιωμένους άπορους κατοίκους του δήμου. Από το 2008 μεταφέρθηκε στο κτίριο σίτισης που βρίσκεται στο τέρμα της Λ. Δημοκρατίας και εξυπηρετεί πολίτες κάθε ηλικίας με δωρεάν διανομή γεύματος. Το 2011 εγκρίθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του κέντρου σίτισης και από τότε σιτίζονται καθημερινά άποροι πολίτες, που βρίσκονται στις σχετικές λίστες δικαιούχων με βάση οικονομικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της  Δήμητρας Συμεωνίδου, 14/9/2018}