Το Διδυμότειχο αποχαιρετά το ΤΕΙ Νοσηλευτικής; – ξανά στον Υπουργό ο Πρύτανης του ΔΠΘ

«Θολό» και… ανάστατο παραμένει το τοπίο στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αφού ο καιρός περνάει αλλά όλα τα μέτωπα παραμένουν ανοιχτά.

Η τελευταία εξέλιξη σε ότι αφορά το Ακαδημαϊκό Ίδρυμα της Θράκης αφορά την συνένωση του ΤΕΙ ΑΜ-Θ με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, γεγονός που συνεπάγεται και το «πέρασμα» του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο στο ΔΠΘ.

Το γεγονός αυτό συνεπάγεται πιθανότατα και την μεταφορά της διοικητικής έδρας του ΤΕΙ Νοσηλευτικής από το Διδυμότειχο στην Αλεξανδρούπολη, υπό την «σκέπη» της Ιατρικής Σχολής.

Την αντίθεσή του στην πραγματοποίηση αυτού του σεναρίου εξέφρασε ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 26/12 στην Αλεξανδρούπολη, όπου παρευρέθησαν επίσης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, και ο Βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Δ.Ρίζος, μεταξύ άλλων.

Το ζήτημα πρόκειται να συζητηθεί και στην νέα συνάντηση του Πρύτανη Αλ.Πολυχρονίδη με τον Υπουργό Παιδείας το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Δεκεμβρίου, όπου επίσης πρόκειται να τεθούν επί τάπητος η ίδρυση νέων τμημάτων, αλλά και το ζήτημα της ίδρυσης 4ης Νομικής.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως το Σχέδιο Νόμου για τη συγχώνευση των τεσσάρων ΑΕΙ θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση μετά τις 10 Ιανουαρίου, με στόχο, να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής μέσα στον Φεβρουάριο.

Την ίδια στιγμή, ο Πρύτανης του ΤΕΙ ΑΜ-Θ Δ.Μπαντέκας εκφράζει όπως είναι φυσικό την ικανοποίησή του για την αναβάθμιση του Τεχνολογικού Ιδρύματος,, ενώ ο Δημήτρης Ρίζος σημειώνει μετά τη χθεσινή συνάντηση, ότι τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο και συγκεκριμένο.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 27/12/2018}