Ευ. Πουλιλιός: «Διάτρητα τα σύνορά μας… Προκαλεί η Frontex»

Μεταναστευτικό: «Σημεία και τέρατα» αποκαλύπτει ο Δήμαρχος Σουφλίου – Ο κόμπος στο χτένι μετά και από το τριπλό «φονικό» με θύματα τρεις νεαρές κοπέλες στο Διδυμότειχο

Ξέφυγε η κατάσταση στον Έβρο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης, με την ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών και με τραγικά περιστατικά, όπως συνέβη η περίπτωση του τριπλού φονικού, στην περιοχή του Πραγγίου Διδυμοτείχου που αποκαλύφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης.

Οι ταυτότητες των τριών γυναικών-θυμάτων παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, αλλά, φαίνεται ότι πρόκειται για νεαρής ηλικίας μετανάστριες, ή προσφυγοπούλες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή οι δύο νεότερες γυναίκες εκτιμάται ότι είναι από 15 έως 28 ετών, ενώ δεν αποκλείεται να συνδέονται συγγενικά μεταξύ τους.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στην Αλεξανδρούπολη για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής, ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία ξεκίνησε έρευνες για τη διαλεύκανση του τριπλού φονικού.

Το πιθανότερο σενάριο που εξετάζουν οι αρχές, είναι ότι οι γυναίκες ήθελαν να περάσουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα και κατά τη διαδρομή τους στον Εβρο και δολοφονήθηκαν από δουλέμπορους για «παραδειγματισμό» επειδή δεν πλήρωσαν τα χρήματα της μεταφοράς.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, η «Θ» συνομίλησε με τον Δήμαρχο Σουφλίου κ. Ευάγγελο Πουλιλιό, ο οποίος περιέγραψε την κατάσταση που υπάρχει στην περιοχή, εξηγώντας ότι καθημερνά περνούν μπροστά από τα μάτια τους τουλάχιστον 200 μετανάστες, κάνοντας λόγο για ένα απέραντο πέρασμα μεταναστών από τα Ελληνικά σύνορα.

«ΜΕΤΡΟΥΜΕ ΜΠΟΥΛΟΥΚΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ»

Ειδικότερα ο ίδιος ανέφερε στην «Θ» ότι «δεν υπάρχουν σύνορα» και βάζω την φράση εντός εισαγωγικών για να μην παρεξηγούμαστε. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι κάποτε περνούσαν από συγκεκριμένα σημεία οι πρόσφυγες. Τώρα όμως περνούν από όλο το μήκος (170 χλμ). Περνούν από παντού. Φανταστείτε ότι σε μια βόλτα με την σύζυγό μου, μετρήσαμε τουλάχιστον 150 μετανάστες επάνω στον δρόμο. Χάσαμε τον λογαριασμό.  Το φαινόμενο των «μπουλουκιών» είναι καθημερινό, ενώ υπάρχουν και αυτοί που δεν εμφανίζονται στον κεντρικό δρόμο. Πηγαίνουν μέσα από τα βουνά και τα λαγκάδια. Είναι μεγάλο ο αριθμός. Μπαίνουν, τακτοποιούνται οι οικονομικοί πρόσφυγες, οι πολιτικοί πρόσφυγες και ανάλογα έπειτα, φεύγουν προς την Αθήνα ή τους διοχετεύουν στην επικράτεια και αν πρέπει να επιστρέψουν πίσω, τους επιστρέφουν. Αν κάνω έναν υπολογισμό βάσει όσων βλέπω να μπαίνουν καθημερινά σήμερα, από την αρχή του έτους θα έχουν μπει περίπου 11000 μετανάστες. Δεν υπάρχει σχεδιασμός. Και πόσους θα τακτοποιήσουν; Εδώ μιλάμε για ορδές. Και με τι προσωπικό;»

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ»

«Μέχρι σήμερα, δεν είχαμε επεισόδια με αυτούς τους ανθρώπους. Σήμερα όμως, με τον ρυθμό που μπαίνουν, δεν μπαίνουν μόνο οι οικονομικοί και πολιτικοί πρόσφυγες. Μπαίνουν και άλλες ομάδες ανθρώπων» συνέχισε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι «ο πληθυσμός είναι μεγάλος και οι άνθρωποι που υπηρετούν εδώ (οι συνοριοφύλακες) είναι λίγοι. Είναι ελάχιστοι γιατί έχουν 20 χρόνια να προσλάβουν και  δεν έχουν τον κατάλληλο εξοπλισμό, δεν έχουν αυτοκίνητα, δεν έχουν θερμικές κάμερες κλπ, σε σχέση με την Frontex που έρχονται εδώ, ζουν μέσα στην χλιδή, στα καλύτερα ξενοδοχεία στην Αλεξανδρούπολη, κυκλοφορούν με τα οχήματά τους, με τον εξοπλισμό τους. Ας έπαιρναν από εδώ παιδιά για συνοριοφύλακες. Λυπάμαι την Αθήνα. Όλοι αυτοί φεύγουν και πηγαίνουν στην Αθήνα. Θέλει προσοχή. Δεν υπάρχει σχεδιασμός και αυτός που υπάρχει δεν «λειτουργεί». Η εισροή είναι τεράστια και η εκροή μηδαμινή».

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr, 12/10/2018}