Διαρροές τέλος στο “πληγωμένο” δίκτυο της Σαμοθράκης – ούτε σταγόνα δεν θα πηγαίνει χαμένη

Ολικό «λίφτινγκ» στο δίκτυο ύδρευσης στην περιοχή των Θέρμων Σαμοθράκης, ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή

Πρόκειται για την σύναψη σύμβασης με προϋπολογισμό 35.445 € με αντικείμενο την αντικατάσταση του συστήματος ύδρευσης και παρεμβάσεις σε όλο το νησί.

Συγκεκριμένα το έργο αφορά σε εργασίες αντικατάστασης του αντλητικού συγκροτήματος που βρίσκεται στην δεξαμενή της Παλαιόπολης δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου λιμανιού της Παλαιόπολης. Στις εργασίες θα περιλαμβάνονται και αφαίρεση του χαλασμένου αντλητικού συγκροτήματος με γερανό και τοποθέτηση του καινούριου.

Επίσης θα γίνει αντικατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού που βρίσκεται μπροστά στην γέφυρα της Αγ. Παρασκευής Παλαιόπολης σε μήκος72 μ. Στον ίδιο αγωγό θα γίνουν και επιδιορθώσεις βλαβών σπασίματος .

Παράλληλα προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση ενός υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος για τις ανάγκες αντικατάστασης του υπάρχοντος συγκροτήματος, που χρησιμεύει στην ύδρευση της δεξαμενής την περιοχή Σκλύθρος Θέρμων.

Το έργο περιλαμβάνει και την παροχή υπηρεσιών υδραυλικών εργασιών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σαμοθράκης ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία των υδρευτικών δικτύων από ζημιές που επήλθαν από την θεομηνία της 25-26/09/2017 Συγκεκριμένα:

  1. Αποκατάσταση δικτύου στην Περιοχή Κόψη Παλαιόπολης μήκους 300 μέτρων.
  2. Τοποθέτηση ηλεκτρικού πίνακα αντλιοστασίων στην θέση Σωτήρας Χώρας Σαμοθράκης και στην θέση Σκλαβούνα λόγο καταστροφής από την θεομηνία
  3. Αποκατάσταση σπασιμάτων του δικτύου σε όλη την περιοχή του Δήμου Σαμοθράκης

Οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν περί τον 1 μήνα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, 12/3/2019}