Διανομή δεμάτων τροφίμων σε άπορες οικογένειες της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής

Έγινε στην εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή της Εκτενεπόλ, που αποτελεί το κέντρο διανομής της τοπικής μητρόπολης

Το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου 2019 στη Θράκη και συγκεκριμένα στα όρια της Ροδόπης, οι κάτοικοι της ακριτικής και ευαίσθητης περιοχής, ιδιαίτερα όσοι ανήκουν σε άπορες οικογένειες, έγιναν αποδέκτες της δράσης του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την επιχείρηση Μασούτης και την μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Όπως είναι γνωστό η συνεργασία της «Αποστολή» και της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης Α.Ε.» ξεκίνησε το 2017 με τη διανομή 1.040 δεμάτων με τρόφιμα, μηνιαίως, σε οικογένειες στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμότειχου, της Ορεστιάδας, των Ιωαννίνων και της Χαλκίδας, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις. Μέχρι το τέλος της χρονιάς είχαν διανεμηθεί περισσότερα από 12.000 δέματα, ενώ το πρόγραμμα επεκτάθηκε στη Σαμοθράκη και στις Φέρες.

Το 2018 επετεύχθη ο στόχος που δεν ήταν μόνο η χρονική αλλά και η γεωγραφική επέκταση του προγράμματος με την προσθήκη νέων πόλεων και περιοχών όπως η Αττική, η Λάρισα και η Κομοτηνή. Η επιλογή των επωφελούμενων γίνεται αποκλειστικά από την «Αποστολή», επί τη βάσει της μεθοδολογίας μοριοδότησης που ακολουθεί στα κριτήρια επιλογής των επωφελούμενων.

Έτσι στην Κομοτηνή ξεκίνησαν οι διανομές μέσω της μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής, με την τελευταία να γίνεται την περασμένη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου στην εκκλησία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην περιοχή της Εκτενεπόλ, που αποτελεί το κέντρο διανομής της τοπικής μητρόπολης.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 13/2/2019}