Όλοι οι βουλευτές ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ Θράκης, όχι του ΚΙΝΑΛ, στη Διακομματική

Γνωστά έγιναν τα 25 ονόματα που απαρτίζουν την Επιτροπή

Γνωστά έγιναν τα μέλη της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης. Η Επιτροπή απαρτίζεται από 25 μέλη εκ των οποίων 13 μέλη είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, 7 από τον ΣΥΡΙΖΑ, 2 από το ΚΙΝΑΛ και από ένα μέλος θα έχουν αντίστοιχα οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜέΡΑ 25.

Τα ονόματα:  1. Δερμεντζόπουλος Χρήστος, 2. Δημοσχάκης Αναστάσιος, 3. Καιρίδης Δημήτριος, 4. Κελέτσης Σταύρος, 5. Κεφαλογιάννη Όλγα, 6. Λαζαρίδης Μακάριος, 7. Μπακογιάννη Θεοδώρα (Ντόρα), 8. Πιπιλή Φωτεινή, 9. Ρουσόπουλος Θεόδωρος, 10. Στυλιανίδης Ευριπίδης, 11. Τσιλιγγίρης Σπυρίδων (Σπύρος), 12. Χατζηβασιλείου Αναστάσιος (Τάσος), 13. Χατζηδάκης Διονύσιος, 14. Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία), 15. Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα), 16. Γκαρά Αναστασία (Νατάσα), 17. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, 18. Κατρούγκαλος Γεώργιος, 19. Φίλης Νικόλαος, 20. Χαρίτου Δημήτριος, 21. Λοβέρδος Ανδρέας, 22. Παπανδρέου Γεώργιος, 23. Δελής Ιωάννης, 24. Μπούμπας Κωνσταντίνος, 25. Σακοράφα Σοφία.

Σύμφωνα με την πρώτη «εικόνα», στην Επιτροπή (όπως είχε γράψει προ εβδομάδας ο «Χ») συμμετέχουν όλοι οι βουλευτές Θράκης από τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ αυτών, φυσικά, ο βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης και του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Χαρίτου. Επίσης όπως είχατε διαβάσει μέσα από τις σελίδες μας, το Κίνημα Αλλαγής «ρίχνει» τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου -και όπως ανακοινώθηκε επίσης τον Ανδρέα Λοβέρδο. Αυτό σημαίνει ότι οι δύο βουλευτές του ΚΙΝΑΛ στη Θράκη (Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, Ξάνθης Μπουρχάν Μπαράν) δεν είναι εντός.

Όταν ξεκινήσουν επίσημα οι συνεδριάσεις, η Επιτροπή θα έχει έξι μήνες έως ότου φτάσει -και παραδώσει στον Πρόεδρο της Βουλής- το τελικό της πόρισμα. Πρόεδρος της Επιτροπής θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, 25/7/2020}