Οι εκπαιδευτικοί επιμένουν να διεκδικούν: Διαδήλωση εκπαιδευτικών από την Αν. Μακεδονία και Θράκη στην Κομοτηνή

Μονιμοποίηση εκπαιδευτικών και κάλυψη των κενών στις βαθμίδες εκπαίδευσης και στην παράλληλη στήριξη

Με συνθήματα υπέρ της μονιμοποίησης εκπαιδευτικών και της κάλυψης όλων των κενών στις βαθμίδες εκπαίδευσης και στην παράλληλη στήριξη, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Εκπρόσωποι συλλόγων από τους πέντε νομούς της Περιφέρειας, έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού στην έδρα της περιφερειακής διεύθυνσης στην Κομοτηνή, ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα. Και μπορεί η συνάντηση με τον περιφερειακό διευθυντή Παναγιώτη Κεραμάρη να μην ευοδώθηκε, καθώς εκείνος απουσίαζε από το γραφείο του, ωστόσο οι εκπαιδευτικοί φρόντισαν να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους.

Τα κενά ακόμα υπάρχουν, έκανε γνωστό ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ροδόπης Μιχάλης Βασιλειάδης και ανέδειξε το αίτημα της πρόσληψης 20.000 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στην εκπαίδευση παιδιών με ειδικές ανάγκες και στα τμήματα ένταξης, αναφέρθηκε η Ματούλα Καγιοπούλου αντιπρόεδρος ΕΛΜΕ Ροδόπης αναφέροντας τα εξής:“Στα τέλη του Αυγούστου μας κοινοποιήθηκε ένα έγγραφο από την περιφερειακή διεύθυνση εκπαίδευσης, το οποίο μας εξηγούσε γιατί πρέπει να μειωθεί ο αριθμός των συναδέλφων φιλολόγων, μαθηματικών, φυσικών οι οποίοι θα καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών αυτών.

Η λογική αυτή όμως έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση τις σχολικές μονάδες οι οποίες φιλοξενούν τμήματα ένταξης και ιδιαίτερα το 3ο γυμνάσιο, το οποίο χρειάστηκε να κάνει μία αναπροσαρμογή στον προγραμματισμό του και όχι μόνο. Ζητήσαμε από τον περιφερειακό διευθυντή – και ήταν πολύ θετικός πάνω στο ζήτημα το οποίο θέσαμε – να γίνει μία αναθεώρηση του ήδη υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και να μην βλέπουμε τα συγκεκριμένα παιδιά σαν απλούς αριθμούς και να προσπαθούμε να κάνουμε εκταμίευση χρημάτων, βάζοντας έναν εκπαιδευτικό για 35 παιδιά”.

Οι εκπαιδευτικοί ζήτησαν τη μεταφορά του παραπάνω αιτήματος από τον περιφερειακό διευθυντή στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. “Αν αυτό δεν ικανοποιηθεί εμείς είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε γι’ αυτά τα παιδιά και τις οικογένειές τους”.

Επίσης εκείνο που ζητούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας είναι να εργάζονται στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία μόνιμοι εκπαιδευτικοί και όχι αναπληρωτές. Αυτοί μάλιστα που προσελήφθηκαν από την αρχή του διδακτικού έτους παραμένουν απλήρωτοι.

Επίκειται γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ της χώρας στις 20 Οκτωβρίου, όπου θα παραστεί και ο νομός Ροδόπης μέσω των εκπροσώπων της.

{Πηγή: δημοσίευσης: http://www.xronos.gr/, της Δήμητρας Συμεωνίδου, 7/10/2018}