Δ. Αβραμόπουλος: «Μεταναστευτικό και ζητήματα ασφαλείας έχουν προκαλέσει εσωτερικό ρήγμα στην ΕΕ»

Κλειστή σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Χρ. Μέτιο και τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Ν. Μενεξίδη

Στην Κομοτηνή βρίσκεται αυτή την ώρα ο Έλληνας Επίτροπος Μετανάστευσης της Ε.Ε. Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε κλειστή σύσκεψη με τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Νίκο Μενεξίδη.

Στην πρώτη τους επαφή, ο κος Αβραμόπουλος δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται στην Θράκη και είπε – αναφερόμενος στην απογευματινή εκδήλωση – «επέλεξα να γίνει αυτή η εκδήλωση στην Θράκη, γιατί λένε ‘μακριά η Θράκη, έξω από την ατζέντα’, γι’ αυτό θέλησα ο πρώτος διάλογος να γίνει στην Θράκη, και σε αυτόν θα συμμετάσχουν όχι μόνο πολίτες δια ζώσης αλλά και μέσω διαδικτύου».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό και τα ζητήματα ασφαλείας είπε «αυτά τα δύο κορυφαία ζητήματα, το μεταναστευτικό και τα ζητήματα ασφάλειας που είναι στο χαρτοφυλάκιό μας, είναι τα κορυφαία αυτή την στιγμή στην Ευρώπη και από την αντιμετώπισή τους κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης. Θα έχετε ακούσει πως σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση κυριαρχούν αυτά τα ζητήματα στον δημόσιο διάλογο, ενόψει εθνικών και ευρωεκλογών. Έχουν προκαλέσει ένα εσωτερικό ρήγμα στην Ευρώπη και η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διαχείρισής τους, τα διαχειρίζεται πάντοτε με την βοήθεια της ΕΕ».

Μετά την κλειστή σύσκεψη θα ακολουθήσουν οι δηλώσεις, τις οποίες θα δημοσιεύσει ο «Χ» στην έντυπη έκδοση της Παρασκευής.

{Πηγή δημοσίευσης, https://www.xronos.gr/, του Διονύση Βοργιά, 29/11/2018}