Η άσκηση «Βελισσάριος» προπομπός του «Παρμενίωνα»

Θα διεξαχθεί από 5 έως και 12 Οκτωβρίου 2018, στο πεδίο Ασκήσεων «Ψηλού Στάλου» πλησίον των Λαβάρων – Μετέχουν Μονάδες Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Πυροβολικού και Αεροπορίας  

Από την 16η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού ανακοινώνεται ότι, από 05  έως 12 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία ΤΑΜΣ «ΣΤΓΟΣ ΒΕΛΙΣΑΡΙΟΣ – 2018» στο Πεδίο Ασκήσεων και Βολών «ΨΗΛΟΥ ΣΤΑΛΟΥ»  (εγγύς χ. Λαβάρων).

Η άσκηση έχει σκοπό την εκπαίδευση  του προσωπικού στις επιχειρήσεις. Θα συμμετέχουν Μονάδες Μηχανοκίνητου Πεζικού, Τεθωρακισμένων και Πυροβολικού  σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία και την Αεροπορία Στρατού.

Η τελική φάση της ασκήσεως θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 19:00.

Πέρας προσελεύσεως εκπροσώπων ΜΜΕ την 11 18:00 Οκτ 18  στο Δημοτικό Σχολείο Λαβάρων. Χώρος στάθμευσης Ι.Χ οχημάτων στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Όσοι εκπρόσωποι των ΜΜΕ επιθυμούν να παρακολουθήσουν την τελική φάση της παραπάνω άσκησης θα πρέπει να  μεριμνήσουν για την έκδοση σχετικής αδείας από τον εκπρόσωπο τύπου της Μεραρχίας Επχο Ραβανό Ιωάννη, έως Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018.

Σημεώνουμε ότι ο Έβρος θα αποτελέσει τον κύριο χώρο της μεγάλης διακλαδικής Άσκησης «Παρμενίων» που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα και σε νησιά του Αν. Αιγαίου τον μήνα Οκτώβριο.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://elthraki.gr, 20/9/2018}