Αποβλήθηκε απ’ τη Διεθνή Ομοσπονδία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός. Σήμερα πάντως παραδίδει τρία αυτοκίνητα στον Έβρο

Στην αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τις τάξεις της προχώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών, ως απόρροια της αδυναμίας της διοίκησης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να συμμορφωθεί με όσα επανειλημμένα του έχουν ζητηθεί

Την ίδια στιγμή πάντως, το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη και συγκεκριμένα ώρα 12.30 μ.μ. στον χώρο του πάρκινγκ έναντι του Ξενοδοχείου “ΕΓΝΑΤΙΑ” και πίσω από το στάδιο “ΦΩΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ” έγινε η παράδοση τριών επιβατικών οχημάτων, δωρεά της Κεντρικής Διοικήσεως Ε.Ε.Σ. στα περιφερειακά τμήματα Ε.Ε.Σ. της Αλεξανδρούπολης, του Διδυμότειχου και της Ορεστιάδας παρουσία του Προέδρου της Κεντρικής Διοικήσεως Ε.Ε.Σ Νικόλαου Οικονομόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που παραθέτει ο ΣΚΑΪ, η σχετική επιστολή εστάλη εχθές στις 10 Οκτωβρίου 2018 προς την διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που συνεδριάζει το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά ακόμα δεν έχει παραλειφθεί.

Ο λόγος έχει να κάνει με το άνοιγμά του σε νέα μέλη και την αλλαγή του μοντέλου του που χρονολογείται από το 1965.

Σημειώνεται ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Ερυθρών Σταυρών/Ερυθράς Ημισελήνου είχε προειδοποιήσει σχετικά από το 2012, ενώ η αποβολή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τη Διεθνή Ομοσπονδία, συνεπάγεται την αναστολή όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων της οργάνωσης στην Ελλάδα.

 

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, από www.bankingnews.gr, 13/10/2018}