Συγκίνηση και αναμνήσεις στις βραβεύσεις για τον μισό αιώνα «ζωής» του ΑΟΞ

Παλαίμαχοι και…μάχιμοι, θυμήθηκαν και «ξαναέζησαν» στιγμές στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο - Βραβεύθηκαν μέχρι και οι αφανείς «ήρωες»

Όλη η ιστορία των 50 ετών του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης, πέρασε μπροστά από τα «μάτια» μικρών και μεγάλων, που γέμισαν το Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, κατά τις βραβεύσεις των παλαιμάχων αλλά και των…μάχιμων ποδοσφαιριστών, προπονητών και φροντιστών που εμφανώς συγκινημένοι παρέλαβαν τιμητικές διακρίσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης «Ξάνθη, Πολιτισμού και Αθλητισμού».
Ο δήμος σε συνεργασία με την ΠΑΕ Ξάνθη, χάρισαν απλόχερα αυτό που άξιζε στους ανθρώπους που ξεκίνησαν αλλά και κράτησαν και κρατούν «ζωντανή» μέχρι και σήμερα την ομάδα της Ξάνθης η οποία φέτος συμπληρώνει μισό αιώνα «ζωής».
Αναμνήσεις
Οι μικρότεροι έμαθαν για την ιστορία της, οι μεγάλοι διηγήθηκαν περιστατικά που «στιγμάτισαν» την ζωής τους κατά την ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό και τον ΑΟΞ, τα γκολ και τις «φάσεις» σε αγώνες με τους οποίους η Ξάνθη «έγραψε» την δική της ιστορία στο ποδόσφαιρό.
Οι Αφανείς «Ήρωες»
Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε η βράβευση των αφανών «ηρώων» που ασταμάτητα έδιναν (και κάποιοι συνεχίζουν) όλο τους το «είναι» για την ομάδα και δεν είναι άλλοι από τους φροντιστές του γηπέδου και τους τεχνικούς αλλά και τους funs, η παρουσία των οποίων κάθε φορά εμψυχώνει τους αθλητές που αγωνίζονται για την νίκη.
Μια μεγάλη οικογένεια
ΑΟΞ, SKODA XANTHI, ΠΑΕ ΑΟ ΞΑΝΘΗΣ, όπως και αν την αποκαλέσεις είναι μια η ομάδα. Μια μεγάλη οικογένεια με παιδιά, «πατέρες» και «παππούδες» που θα συνεχίζει να γράφει ιστορία στα γήπεδα, χάρις σε όλους μα κυρίως χάρις στον μεγάλο ευεργέτη της Χρήστο Πανόπουλο, ο οποίος δεν έκρυψε ούτε στιγμή την συγκίνησή του κατά την διάρκεια της μεγάλης και ιδιαίτερης αυτής εκδήλωσης.
Πρωταγωνιστές όμως αυτής, ήταν οι παλαίμαχοι, οι «Βετεράνοι» του ποδοσφαίρου, πολλοί εκ των οποίων ξεκίνησαν από την Ξάνθη για να φτάσουν σε μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού κατά την διάρκεια των 50 ετών.
Αυτοί που «έφυγαν» μα δεν λησμονήθηκαν ποτέ
Κάποιοι δυστυχώς «έφυγαν» από κοντά μας, μα δεν ξεχάστηκαν. Αυτό άλλωστε το απέδειξε ένα βίντεο αφιερωμένο σε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και ανθρώπους πάνω από όλα που δεν είναι πια κοντά μας, αλλά χαίρονται, λυπούνται και καμαρώνουν κάθε στιγμή την ομάδα της Ξάνθης, από τότε μέχρι και σήμερα από ψηλά.
Από τα…χαλίκια στις σύγχρονες εγκαταστάσεις
Οι συγκινήσεις διαδέχονταν η μια την άλλη, ο κάθε τιμώμενος είχε να πει και κάτι από την δική του ιστορία στο γήπεδο. Ένα γήπεδο που για να γίνει γήπεδο με γκαζόν (αργότερα) ξεκίνησε από έναν τεράστιο χώρο με…πέτρες, χαλίκια και άμμο. Σε έναν τέτοιο χώρο έπαιζαν με την στρογγυλή «θεά» αντίπαλοι με άλλες ομάδες οι πρώτοι ποδοσφαιριστές του ΑΟΞ και νυν παλαίμαχοι.
Οι παλαίμαχοι παρέδωσαν στους νυν και οι νυν θα παραδώσουν στους επόμενους
Σήμερα η Ξάνθη, έχει μετά από τόσα χρόνια, όχι μόνο το γήπεδο του ΑΟΞ αλλά και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Πηγαδίων, ένας χώρος που αποτελεί «στολίδι» της πόλης και συνεχίζει την ιστορία του ΑΟΞ. Συνεχίζει την ιστορία εκείνων που ξεκίνησαν να την γράφουν. Εκείνοι που ξεκίνησαν, παρέδωσαν ένας ένας τα «σκήπτρα» του ποδοσφαίρου στους σημερινούς, οι σημερινοί θα τα παραδώσουν σιγά σιγά στους αυριανούς και κάπως έτσι θα συνεχίσει (για πολλά χρόνια ακόμη ευχόμαστε) να γράφεται με «χρυσά γράμματα» η ιστορία του Αθλητικού Ομίλου Ξάνθης , ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθης. Μια ιστορία που θα μείνει «αναλλοίωτη» σε όλα τα χρόνια του αθλητισμού της πόλης.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.thraki.com.gr, 7/10/2017}