Ανυποχώρητοι οι κάτοικοι του Δήμου Σουφλίου – Με μαύρες σημαίες βγήκαν στους δρόμους

Συνεχίζουν τον αγώνα τους κάτοικοι και φορείς του Δήμου Σουφλίου και αυτή την φορά με μαύρες σημαίες στους δρόμους ώστε να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της 7ης Ταξιαρχίας στον Προβατώνα

Αναστάτωση επικρατεί τον τελευταίο καιρό σε ολόκληρο τον Έβρο και συγκεκριμένα εχθές ημέρα Κυριακή το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία από κατοίκους και φορείς του Σουφλίου με μαύρες σημαίες στην διασταύρωση του Προβατώνα, λόγω του σοβαρού ενδεχομένου να κλείσει το μεγάλο στρατόπεδο «ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ» στον Προβατώνα του δήμου Σουφλίου και την αποχώρηση της 7ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας. Με μεγάλο μαύρο πανό και μεγάλα άσπρα γράμματα έγραφαν ” ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΆΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ”! Πλήθος ατόμων συγκεντρώθηκε για να δείξει την δύναμη της φωνής του Έβρου και την διαφύλαξη του Στρατοπέδου.

Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Σουφλίου κ. Δαρούσης εξέφρασε πως “δεν έχουμε δυστυχώς καμία επίσκεψη υπουργού ή αρχηγού για να μας εξηγήσει τις σκέψεις του για αυτήν την κίνηση”.

Το πρόγραμμα της διαμαρτυρίας τους περιλάμβανε κλείσιμο της διασταύρωσης του Προβατώνα για 5 πέντε λεπτά, έπειτα έγινε μοίρασμα φυλλαδίων στα σταματημένα αυτοκίνητα και στο τέλος διέσχισαν τον δρόμο όπου και έγιναν δηλώσεις από φορείς του Δήμου Σουφλίου για το ζήτημα που αφορά το κλείσιμο της 7ης Ταξιαρχίας. Παράλληλα ο κ. Δαρούσης είπε πως ” είναι σημαντική η παρουσία του στρατού εδώ, και οι κάτοικοι νιώθουν ασφαλείς με την παρουσία του Στρατού”. Τόνισε πως σημαντική είναι και η αναβάθμιση του στρατοπέδου με νέο προσωπικό εφόσον θα πραγματοποιηθούν και προσλήψεις ΕΠΟΠ”. Μίλησε για “μαρασμό ” της περιοχής και έγκλημα το κλείσιμο της 7ης Ταξιάρχίας!

Μέσα στις ενέργειες τους αυτόν τον καιρό ήταν και η κατασκευή των σημαίων από τους ίδιους και τις τοποθέτησαν μετά την πορεία διαμαρυρίας έξω από τα σπίτια τους.

Δείτε εδώ την live μετάδοση μέσα από την κάμερα του e-evros.gr:

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr/, συγγραφή Φ. Δούκογλου, 12/10/2020}