Άνθρωποι & σκουπίδια μαζί με απόφαση Δικαστηρίου για τη Σαμοθράκη

Τέλος στην «διαμάχη» μεταξύ της δημοτικής αρχής Σαμοθράκης και την εταιρεία SAOS Ferries, έδωσε η απόφαση του Δικαστηρίου σε ό,τι αφορά το ζήτημα της μεταφοράς των σκουπιδιών

Υπενθυμίζεται πως το ζήτημα μετέφερε στις δικαστικές αίθουσες η Δημοτική Αρχή του νησιού, αφού για περίπου 2 εβδομάδες η πλοιοκτήτρια εταιρεία αρνούνταν να μεταφέρει τα απορρίμματα στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια, με αποτέλεσμα την παρέμβαση εισαγγελέως για την απομάκρυνση των σκουπιδιών από το νησί.

Το δικαστήριο είχε λάβει χώρα στις 5 Σεπτεμβρίου, με την SAOS Ferries να υποστηρίζει πως η μεταφορά σκουπιδιών και ανθρώπων μαζί εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία και είναι παράνομη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε το Δήμο Σαμοθράκης, και σύμφωνα με αυτήν τα απορρίμματα θα μεταφέρονται κανονικά στα δρομολόγια με προορισμό την Αλεξανδρούπολη, και από εκεί φυσικά στο ΧΥΤΥ Κομοτηνής.

Αίτημα της SAOS Ferries ήταν η δημιουργία επιδοτούμενων δρομολογίων, το οποίο ετέθη και στους αναπληρωτές Υπουργούς Ναυτιλίας & Περιβάλλοντος, η ικανοποίηση του οποίου δεν κρίθηκε σκόπιμη.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr, της Μαρίνας Κριτού, 14/11/2018}