Άνθιμος Αλεξανδρούπολης: «Ο λαός μας αξίζει πάρα πολλά»

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης ανταποδίδει τις ευχές που δέχθηκε ανήμερα της ονομαστικής του εορτής

Πλήθος πιστών κατέκλυσαν σήμερα (03/09) τη Μητρόπολη της Αλεξανδρούπολης και εν συνεχεία το Επισκοπείο, προκειμένου να ευχηθούν στον Μητροπολίτη Άνθιμο που άγει τα ονομαστήρια του.

Ο κος Άνθιμος είναι ένας πνευματικός ταγός ιδιαίτερα αγαπητός στο ποίμνιο του, συνεπεία μίας σχέσης πάνω στην οποία και ο ίδιος εργάζεται σκληρά, αφού όπως λέει «δεν λείπω από τα προβλήματα του κόσμου, γιατί ο λαός μας αξίζει πολλά».

Φέτος, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης συμπληρώνει 15 χρόνια ποιμαντορίας και η γιορτή του προσελκύει πάντα πολύ κόσμο. Στην θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου βρέθηκαν πλήθος πιστών, αλλά και εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών, όπως και ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Δαμασκηνός, με τον οποίο συλλειτούργησαν. Την παραμονή της εορτής είχε βρεθεί στη Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Σαπών Παντελεήμων, γεγονός που επιβεβαιώνει τη στενή σχέση που έχουν οι τέσσερις Μητροπολίτες της Θράκης πάνω σε θρησκευτικά και κοινωνικά ζητήματα, που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες που ποιμαίνουν.

Επίσης, στην Αλεξανδρούπολη βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Καζακστάν, ο οποίος περιδιαβαίνει τις Μητροπόλεις της βόρειας Ελλάδας συζητώντας για το λεγόμενο «ουκρανικό ζήτημα» που απασχολεί εσχάτως την Ορθόδοξη Εκκλησία σε οικουμενική βάση, και με το οποίο θα ασχοληθεί και η εν Ελλάδι Ιερά Σύνοδος το αμέσως προσεχές διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ουκρανία έχει αναγνωριστεί από το Πατριαρχείο Αυτοκέφαλη Εκκλησία, γεγονός που είχε προκαλέσει την αντίδραση του Πατριαρχείου Μόσχας και πασών Ρωσιών, το οποίο είχε ανακοινώσει διακοπή της κοινωνίας του με το Φανάρι.

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr, 3/9/2019}