Ανοίγουν την 1η Ιουνίου τα δημοτικά Beach Bars του Δήμου Αβδήρων

Γ. Τσιτιρίδης: «Εξαρτάται από τους Βούλγαρους αν θα σωθεί η παρτίδα της θερινής σεζόν» – Αναμένεται η ΚΥΑ για τα τετραγωνικά μέτρα – Από 1η Ιουνίου και οι ναυαγοσώστες

Με δεδομένο ότι τα δημοτικά καταστήματα – beach bars θα ανοίξουν την 1η Ιουνίου, όταν και θα τοποθετηθούν και οι ναυαγοσώστες στις παραλίες μας αλλά και εν αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προσδιορίζει τι μέλλει γενέσθαι με τα υπόλοιπα και παράλληλα θα καθορίζει τι θα γίνει με τα τετραγωνικά μέτρα, τις αποστάσεις κλπ, ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή σεζόν ο Δήμος Αβδήρων, δίνοντας προτεραιότητες (από εδώ και πέρα) και στον καθαρισμό της παραλιακής ζώνης, ο οποίος «χτύπησε» πίσω λόγω κορονοϊού, όπως εξηγεί στην «Θ» ο δήμαρχος κ. Γιώργος Τσιτιρίδης.

«1η ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ BEACH BARS»

Ειδικότερα ο κ. Τσιτιρίδης ανέφερε ότι «τα beach bars που είναι δημοτικά, θα ανοίξουν από 1η Ιουνίου, δηλαδή το «Πόρτο Μόλο» και το δημοτικό στο Μυρωδάτο, καθόσον και του κ. Καρατσομπανάκη (Μυρωδάτο) που είναι «μίξη». Για τα άλλα, περιμένουμε την ΚΥΑ, που πιστεύω ότι θα βγει μέσα στον Μάιο, προκειμένου να δούμε αν θα πάρουν παράταση αυτοί που είχαν τα μαγαζιά και πόσα τετραγωνικά θα τους δίνει για ξαπλώστρες. Δεν έχει βγει κάτι συγκεκριμένο αλλά σίγουρα θα ανοίξουν 1η Ιουνίου τα δημοτικά καταστήματα. Αναφορικά με τις εκτάσεις κλπ και τα επιπλέον τετραγωνικά κλπ, δεν μπορούμε να λάβουμε αποφάσεις αν δεν μας δοθούν οδηγίες. Συνήθως βγαίνει μια Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αναφέρει ακριβώς πόσα τετραγωνικά μπορεί να πάρει ο καθένας που έχει ένα τροχήλατο αναψυκτήριο ή έχει ένα κατάστημα στην παραλία. Μόνοι μας δεν μπορούμε να δώσουμε. Πάντα υπάρχει το ανώτατο όριο, που αυτήν την στιγμή είναι 500 τ.μ. και πιστεύω ότι θα το αυξήσουν. Για ο,τι όμως επιπλέον δοθεί, θα πρέπει να περιμένουμε την ΚΥΑ, διότι τα επιπλέον μπορεί να μην χρεώνονται και να είναι στην ίδια τιμή που ήταν και τα 500 τ.μ. Όλα αυτά θα διευκρινιστούν, πιστεύω το αργότερο μέχρι τις 25 Μαΐου».

«ΑΠΟ 1Η ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΕΣ – ΞΕΚΙΝΑ Ο ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ»

«Εν τω μεταξύ την 1η Ιουνίου ξεκινούν και οι ναυαγοσώστες. Υπογράφουμε την σύμβαση σε μια εβδομάδα, οπότε για τέσσερις μήνες ως τις 30 Σεπτεμβρίου, οι ναυαγοσώστες θα βρίσκονται στις παραλίες» συνέχισε ο ίδιος, ενώ αναφορικά με τον καθαρισμό των παραλιών, τόνισε ότι «ξεκινούμε από την Δευτέρα. Πήγαμε λίγο «πίσω» με τον κορονοϊό γιατί και προσωπικό δεν είχαμε (κάποιοι είχαν άδειες) και κάναμε και απολυμάνσεις σε κτίρια και σε κοινόχρηστους χώρους. Τώρα από την Δευτέρα ξεκινούμε στις παραλίες».

«Η ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ»

Σε ερώτηση της «Θ» σχετικά με το αν θα «σωθεί» η παρτίδα της θερινής σεζόν, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Γιώργος Τσιτιρίδης σημείωσε ότι «αυτό εξαρτάται από τους Βούλγαρους και το πότε θα τους επιτρέψουν από την Βουλγαρία να έρθουν σε εμάς, γιατί μπορώ να πω ότι ένα μεγάλο ποσοστό που έρχονται στην παραλία και δουλεύουν και τα μαγαζιά, είναι Βούλγαροι. Αν τους αφήσουν από αρχές Ιουνίου να έρθουν, θα την «σώσουμε». Μεμονωμένα οι Ξανθιώτες ήδη κατεβαίνουν στις παραλίες τα Σαββατοκύριακα. Έχει κόσμο και τηρούν τις αποστάσεις, γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη ξαπλώστρες πουθενά οπότε υπάρχει διαθέσιμη αμμουδιά, για όλους».

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 13/5/2020}