Αναζητούνται οι απόγονοι του ήρωα αεροπόρου από το Σουφλί

Η Ελληνική Εταιρεία Ερεύνης Συλλογής & Διανομής Ιστορικών Στοιχείων Ε.Ε.Ε.Σ «ΚΗΡΥΚΕΙΟΝ», στο πλαίσιο παροχής βοηθείας και συνδρομής, εις την Εθνική προσπάθεια, του «Διακλαδικού Κέντρου Μοριακής Βιολογίας Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων», του ΓΕΕΘΑ, για την δημιουργία «Βάσεως Δεδομένων», προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι σοροί των φονευθέντων Μαχητών του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας, στην Βόρεια Ήπειρο Αλβανίας, κατά την διάρκεια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου 1940-1941, ΑΝΑΖΗΤΑ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ τού Αεροπόρου Εφέδρου Ανθυποσμηναγού Πολυβολητού-Βομβαρδιστού Σπυρίδωνος Κοβατζή (ή Κουβατζή) του Συμεών και τής Τριάδος, ο οποίος γεννήθηκε το 1918 εις το Σουφλί Έβρου.

Τον Απρίλιο του 1939 κατατάχθηκε στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού Σύρου. Αποφοίτησε τον Μάρτιον του 1940 με τον βαθμό του Έφεδρου Ανθυπασπιστού (ΠΖ) και τον Ιούλιον του ίδιου έτους μετατάχθηκε στην Ελληνική Βασιλική Αεροπορία ως Έφεδρος Αρχισμηνίας Πολυβολητής-Βομβαρδιστής, τοποθετούμενους στην 31η Μοίρα Βομβαρδισμού. Εφονεύθη την 15ην Νοεμβρίου 1940, εκτελώντας διατεταγμένη αποστολή αναγνωρίσεως-βομβαρδισμού στόχων εις την Βόρειον Ήπειρον Αλβανίας, όταν το αεροπλάνο Potez 63, της 31ης Μοίρας Βομβαρδισμού, στο οποίο επέβαινε ως πλήρωμα, χτυπήθηκε από φίλια αντιαεροπορικά πυρά και φλεγόμενο κατέπεσε Νοτίως του χωρίου Μεσοχωρίου.

Παρακαλούνται τυχόν απόγονοι ή όποιος γνωρίζει κάτι σχετικό με τον ήρωα αεροπόρο να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο: 698 7 224178 κον Γεώργιον Δ. Μέρμηγκα.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.e-evros.gr, 18/9/2019}