Υφυπουργός Ανάπτυξης ο Στάθης Γιαννακίδης με τον ανασχηματισμό

Στη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης τοποθετήθηκε μετά το νέο ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο βουλευτής Ξάνθης Στάθης Γιαννακίδης.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο με διεύρυνση προς το κεντροαριστερό και τον κεντροδεξιό χώρο. Ο Στάθης Γιαννακίδης καταλαμβάνει τη θέση του Υφυπουργού Ανάπτυξης στο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας με υπουργό τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Αν. Υπουργό στο Στέργιο Πιτσιόρλα.

Πιθανότατα το χαρτοφυλάκιο του Ξανθιώτη Υφυπουργού θα είναι το ΕΣΠΑ, το οποίο αφήνει ο Αλέξης Χαρίτσης.  Ο 33χρονος βουλευτής είναι το πρώτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη που τοποθετείται σε κυβερνητικό πόστο και η είσοδός του σηματοδοτεί την περαιτέρω στελέχωση της κυβέρνησης με πρόσωπα της νέας γενιάς.

To βιογραφικό του

Ο νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης γεννήθηκε το 1985 στην Καβάλα (33 ετών) και κατάγεται από τα Κομνηνά Ξάνθη. Είναι οικονομολόγος, απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το 2015 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ξάνθης με το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κατά την ΙΣΤ΄ Κοινοβουλευτική περίοδο διετέλεσε μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, καθώς και γραμματέας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής αλλά και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους.

Κατά τήν τελευταία Κοινοβουλευτική περίοδο συμμετείχε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής. Παράλληλα, παραμένει γραμματέας της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους. Διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού, Γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού Κομοτηνής καθώς και μέλος της Γραμματείας της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξάνθης. Μέλος του συνδυασμού Συνεργασία Αριστερών Οικονομολόγων στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Δραστηριοποιήθηκε ενεργά στο Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ.

{Πηγή δημοσίευσης: https://xanthi2.gr/, 28/8/2018}