Ανά Περιφερειακή Ενότητα η εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής και διαχείρισης των μέτρων πρόληψης και αναστολής της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση δια του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη Νίκου Χαρδαλιά

Όπως είπε ο κος Χαρδαλιάς στην ενημέρωση της 6ης Οκτωβρίου, η εφαρμογή των μέτρων θα γίνεται πλέον ανά Περιφερειακή Ενότητα. Εξήγησε ότι θα καταρτιστεί και θα παρουσιαστεί την προσεχή Παρασκευή ένας Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας, ο οποίος θα παρέχει δεδομένα ανά Περιφερειακή Ενότητα και θα υπάρχει μία διαβάθμιση τεσσάρων επιπέδων: Επίπεδο 1: Ετοιμότητας, Επίπεδο 2: Επιτήρησης, Επίπεδο 3: Αυξημένης Επιτήρησης, Επίπεδο 4: Αυξημένου Κινδύνου.

Μερικά από τα κριτήρια που θα εφαρμόζονται είναι ο αριθμός των κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα πληθυσμού, οι δείκτες πληρότητας του υγειονομικού συστήματος, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιδημιολογικής κατάστασης όπως αυτά αποτυπώνονται στις ιχνηλατήσεις.

«Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας εκρός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός Περιφερειακής Ενότητας», είπε χαρακτηριστικά ο κος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, ο Χάρτης θα επικαιροποιείται κάθε 15 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ή και νωρίτερα αν υπάρξει ανάγκη.

Ο Χάρτης θα αναρτηθεί στην πλατφόρμα covid19.gov.gr 

Δείτε εδώ τις ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά 

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 7/10/2020}