Ανακοίνωση και… διευκρινίσεις του Συλλόγου Φοιτητών Ξάνθης

Χθες 17 Νοέμβρη ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης, η ΕΛΜΕ και διάφορες συλλογικότητες της πόλης έδωσαν το στίγμα ότι η φλόγα του Νοέμβρη καίει ακόμα.

Τα αιτήματα του Νοέμβρη του 73 μένουν ακόμα αναπάντητα. Ο λαός και η νεολαία που βιώνει την επίθεση από όλες τις κυβερνήσεις, την τωρινή αλλά και τις προηγούμενες, αναζητά απαντήσεις.

Μια τέτοια απάντηση αποτέλεσε κι η χθεσινή πορεία με εκατοντάδες κόσμου της πόλης, από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών. Μια πορεία που απαρτίστηκε από μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Σαν Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης καταγγέλλουμε την έντονη αστυνομοκρατία που όμοια της έχουμε να δούμε πολλά χρόνια και που ακολουθούσε την πορεία σε όλη της τη διαδρομή στενά λες και προστάτευε την πόλη από τίποτα τρομοκράτες.

Ο λαός κι η νεολαία δεν τρομοκρατείται, παλεύει για τα δικαιώματα του στην δουλεία, στις σπουδές, στην αξιοπρεπή ζωή κι αντλεί αυτοπεποίθηση από το δίκαιο αυτού του αγώνα.

Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΜΑΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΟΥΝ

ΥΓ. Επειδή κάποια ΜΜΕ είναι επιρρεπή σε αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων που μόνο σκοπό έχουν να δυσφημίσουν τους αγώνες μας, γνωστοποιούμε στο λαό της πόλης ότι καμία σχέση δεν έχει ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης και η κατάληψη που έκανε με διάφορα γεγονότα στη ΔΕΔΗΕ και στο ΑΤΜ του προκάτ που διαδραματίστηκαν τα χαράματα στις 17/11.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.thraki.com.gr/, 18/11/2019}