Υψηλά τα ποσοστά εμβολιασμού εκπαιδευτικών στην ΑΜΘ

Ποια η κατάσταση με τα κενά

Τη Δευτέρα 13/09 χτυπάει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για το σχολικό έτος 2021-2022. Φυσικά για άλλη μια χρονιά τα παιδιά θα αναγκαστούν να κάνουν μάθημα υπό την «σκιά» της πανδημίας κι ευχή όλων είναι να μην χρειαστούν ξανά τα σχολεία να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης ΑΜΘ Κωνσταντίνος Μπαντίκος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου χθες 10/09 δίνοντας την εικόνα που επικρατεί στα σχολεία της ΑΜΘ. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε και στο ράδιο Χρόνος 87.5fm, σαφώς υπάρχουν εκπαιδευτικά κενά και φέτος αλλά «από άποψη προσωπικού είμαστε σε καλό επίπεδο και καλύτερα από άλλες χρονιές».

Κενά και εμβολιασμοί

Ο περιφερειακός διευθυντής στη συνέντευξη Τύπου παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τα κενά στις εκπαιδευτικές θέσεις και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Σύμφωνα με αυτά, σε επίπεδο ΑΜΘ για τη Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση  έχει καλυφθεί συνολικά το 77% το κενών στη Γενική Παιδεία με αναπληρωτές (81% στη Ροδόπη). Στη Δευτεροβάθμια σε επίπεδο ΑΜΘ έχει καλυφθεί το 82% (74% στη Ροδόπη) με αναπληρωτές στη Γενική Παιδεία. Αυτά τα στοιχεία φυσικά αφορούν την Α’ φάση προσλήψεων, καθώς η Β’ φάση σύμφωνα με εκπαιδευτικούς αναμένεται στα τέλη του μηνός. 

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ, επί του συνόλου των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που ανέλαβαν υπηρεσία στη ΑΜΘ πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει το 73,19%, βεβαίωση νόσησης το 3,67% και βεβαίωση αρνητικού τεστ το 23,15%. Σε ό,τι αφορά του νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς στο σύνολό τους πιστοποιητικό εμβολιασμού έχει 81,57%, βεβαίωση νόσησης το 1,76% και βεβαίωση αρνητικού τεστ το 16,67%.

Self test στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης μόνο για εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς

Ο κος Μπαντίκος ενημέρωσε ότι όσο αφορά το υγειονομικό κομμάτι των σχολείων «είμαστε σε συνεννόηση με τους Δήμους για απολυμάνσεις, αντισηπτικά και καθαρισμούς». Σε περίπτωση όμως που βρεθεί κάποιο κρούσμα σε τμήμα ο διευθυντής τόνισε πως «έχουν σταλεί χιλιάδες self tests στις Διευθύνσεις Εκπαιδεύσεις που θα τα δίνουν στους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές (της Δευτεροβάθμιας), εάν παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα με δική τους ευθύνη όπου ελέγχεται το αποτέλεσμα εάν είναι έγκυρο, ώστε να μπορούν να παράσχουν έργο».

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το Λύκειο της Ξυλαγανής που ανέστειλε φέτος τη λειτουργία του, όλα δείχνουν πως φέτος δεν θα λειτουργήσουν ούτε λυκειακά τμήματα στο Γυμνάσιο.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.xronos.gr/, του Ανδρέα Αγελαρίδη, 12/9/2021}

 

Η Φιλαρμονική του δήμου Αλεξανδρούπολης μας δίνει την ευκαιρία να “γνωριστούμε” με την μουσική!

Ξεκινάν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική Αλεξανδρούπολης! Η μουσική αποτελεί μια διέξοδο από την πραγματικότητα.

Οι δυσκολίες της εποχής δεν πρέπει να μας σταματήσουν και να μας κρατήσουν μακριά από κάτι που αγαπάμε αλλά και από την τόσο σημαντική εκπαίδευση που προσφέρει η μουσική στα παιδιά αλλά και στους μεγάλους.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Αλεξανδρούπολης από το 1928 προάγει τον πολιτισμό και τη συλλογικότητα προσφέροντας δωρεάν μουσική παιδεία στην πόλη της Αλεξανδρούπολης με συναυλίες, συμμετοχή στις παρελάσεις και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης.

Στα τμήματα μπορούν να συμμετέχουν τόσο οι μικροί μας φίλοι ηλικίας από 9 ετών όσο και όσοι θέλουν να μάθουν ένα πνευστό ή  κρουστό  όργανο ανεξαρτήτως ηλικίας. Ειδικά για ένα παιδί που μπαίνει στον κόσμο της μουσικής μαθαίνοντας ένα μουσικό όργανο τα οφέλη είναι πολλά, όπως βελτίωση της προσοχής, μείωση του άγχους, καλύτερη μνήμη, αποκτούν υπομονή και αυτοπεποίθηση!