Αμερικανοί διπλωμάτες επισκέπτονται τον Έβρο

Στον Έβρο θα βρεθούν την Παρασκευή (06/03) και το Σάββατο Αμερικανοί διπλωμάτες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και όπως όλα δείχνουν στην αποστολή θα συμμετάσχει και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος σύμφωνα με τις πληροφορίες θα βρεθεί στην περιοχή το Σάββατο.

Σε κάθε περίπτωση, και εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης της επίσκεψης και του προγράμματος, αξίζει να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει πριν από μερικές ημέρες -και προ της έναρξης της κρίσης στον Έβρο- ο Τζέφρι Πάιατ στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι:

«Ισχύει για τα νησιά ως γενικός κανόνας. Έχει υπάρξει μεγάλη σύγχυση και δεν θέλω απόψε να προσθέσω περισσότερη σύγχυση. Αυτό στο οποίο θα ήθελα να εστιάσω, είναι στην άποψή μας πως, τα νησιά, ως γενικός κανόνας, είναι ακριβώς όπως οι ηπειρωτικές περιοχές,  σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα που απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας. Τέλος της συζήτησης. Μιλάμε για όλα τα νησιά. Θα αφήσω σε άλλους τη συζήτηση για το τι αποτελεί βραχονησίδα και τι αποτελεί νησί, αλλά τα νησιά έχουν όλα τα ίδια δικαιώματα».

{Πηγή δημοσίευσης: https://reportal.gr/, 5/3/2020}