Πρόσβαση ΑμεΑ στη δημοτική πλαζ

Αλεξανδρούπολη

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης αλλά και ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ Τριαντάφυλλος Αρβανιτίδης, παρέδωσαν σήμερα προς χρήση το σύστημα seatrac για ΑμεΑ στη δημοτική πλαζ. Όπως είπε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης, η εγκατάσταση του συστήματος έγινε μετά από απαίτηση του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία και κόστισε 35.000 ευρώ, χρήματα αποκλειστικά από τον προϋπολογισμό του Δήμου. (Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο).

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι εγώ κι οι συνεργάτες μου, αφού πρόκειται για μια συλλογική εργασία, αφού εγκαταστήσαμε και λειτουργεί πλέον το σύστημα seatrac, ένα σύστημα αυτόνομης καθόδου προς τη θάλασσα, όπου μόνο του το άτομο με ειδικές ανάγκες μπορεί να εξυπηρετήσει την επιθυμία του, το όνειρό του να μπει μέσα στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια τρίτου ατόμου. Είναι μια προσπάθεια η οποία επετεύχθη με ένα ποσό 35 χιλιάδων ευρώ, ένα ποσό που επιβαρύνει αποκλειστικά τον προϋπολογισμό του δήμου μας, και από έρευνα που έκανα διαπίστωσα ότι είμαστε από τους πρώτους δήμους που εγκαταστήσαμε αυτό το μηχανισμό κι από τους ελάχιστους που το ποσό δεν το «ζητιανέψαμε», αλλά εξασφαλίσαμε με ειδικό κωδικό τα χρήματα και αγοράσαμε το seatrac».

Μιλώντας για τη Δημοτική πλαζ τόνισε πως αυτήν «τη ζηλεύουν πολλοί ευρωπαίοι πολίτες. Διαθέτει ένα καταπληκτικό κυλικείο, σεζλόνγκ δωρεάν, ντουζιέρες, αποδυτήρια, τουαλέτες με καθαριότητα πεντάστερου ξενοδοχείου, ναυαγοσώστη και μια πλαζ και θάλασσα ολοκάθαρες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΤΙΕΔΑ, ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ικανοποιήθηκε μια ανάγκη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, να απολαμβάνουν τη θάλασσα. «Η Δημοτική αρχή αφουγκράζεται τα αιτήματα και τις ανάγκες των δημοτών  και προχωρά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην ικανοποίηση τους» τόνισε.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ, Κ. Ευθυμιάδης, δήλωσε ευχαριστημένος που ικανοποιήθηκε το αίτημά τους και παράλληλα έτοιμος να ζητήσει και την τοποθέτηση ανάλογου μηχανισμού στην παραλία της Αγίας Παρασκευής στη Μάκρη.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.evros24.gr, 22/6/2017]