Η φετινή εμπορική έκθεση της Αλεξανδρούπολης… περνάει απ’ το στομάχι

Στο διάστημα 22-26 Ιουνίου θα διοργανωθεί  φέτος η Εμπορική Έκθεση της Αλεξανδρούπολης υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Έβρου και φορέα υλοποίησης την Αναπτυξιακή Εταιρία του.

Η Alexpo διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια και η φετινή διοργάνωση είναι η 18η κατά σειρά. Φέτος η έκθεση «περνάει απ’ το στομάχι», αφού ο βασικός θεματικός άξονας της είναι η Γαστρονομία. Γύρω από αυτόν σχεδιάζονται διάφορες δράσεις προβολής και ανάδειξης των τοπικών προϊόντων μεταξύ των οποίων και μαγειρέματα από διάσημους σεφ, οι οποίοι ομως θα χρησιμοποιούν μόνο τοπικά προϊόντα του Έβρου.

Απώτερος στόχος της Alexpo2018 είναι να λειτουργήσει θετικά στην κατεύθυνση της δημιουργίας μίας συγκεκριμένης γαστρονομικής ταυτότητας για τον Νομό Έβρου, που κρίνεται απαραίτητη ψηφίδα για την ολοκλήρωση του τουριστικού του προφίλ.

Η Alexpo2018 θα φιλοξενηθεί στο Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, σε έναν χώρο 3000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 2.000 θα είναι στεγασμένα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να κάνουν αιτήσεις για ενοικίαση περιπτέρου το οποίο θα κοστίζει 60€ / τμ για τις επιχειρήσεις του Έβρου και 70€/τμ για επιχειρήσεις εκτός νομού.

Με βάση τα επίσημα στοιχεία της προηγούμενης διοργάνωσης, στην Alexpo2016 είχαν συμμετάσχει 150 εκθέτες και την είχαν επισκεφθεί 40.000 άτομα.