Η Αλεξανδρούπολη γιόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Νικόλαο

Σε κλίμα κατάνυξης και με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια η Αλεξανδρούπολη γιόρτασε τον Πολιούχο και Προστάτη της Άγιο Νικόλαο, παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου

Σήμερα το πρωί και με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, εψάλη ο Πανηγυρικός Όρθρος και τελέσθηκε η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία. Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σουηδίας κ.κ. Κλεόπα και συλλειτουργούντων του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ελβετίας κ.κ. Μαξίμου και του Μητροπολίτου Αλεξανδρούπολης, Τραϊανούπολης και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθίμου.

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Έβρου Δημήτρης Ρίζος, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι, ο Στρατηγός Διοικητής της ΧΙΙ Μεραρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Καρτάλης, Διοικητής της Πυροσβεστικής Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Κούκουρας, ο Λιμενάρχης Αλεξανδρούπολης και άλλοι.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Πολιούχου και Προστάτη της Αλεξανδρούπολης Αγίου Νικολάου στους δρόμους της εορτάζουσας πόλης, με την μπάντα να προηγείται.

Δείτε εδώ ένα σχετικό βίντεο

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros-news.gr/, 6/12/2018}