Αυστραλιανό ενδιαφέρον για την Αλεξανδρούπολη

Μπορεί η γεωγραφική απόσταση που χωρίζει τις δύο περιοχές να είναι αρκετά μεγάλη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας, και κυρίως αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Σε αυτό το πλαίσιο βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη η πρέσβειρα της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Kate Logan η οποία είχε σειρά επαφών με στόχο την γνωριμία και την εξέταση όλων των παραμέτρων μελλοντικής οικονομικής συνεργασίας.

Η Πρέσβειρα επισκέφθηκε το Δήμαρχο, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον  για την εγκατάσταση εξέδρας υγροποιημένου αερίου LNG, την παρουσία των αγωγών φυσικού αερίου που διαπερνούν την περιοχή, τη γεωθερμία, το επενδυτικό σχέδιο που αφορά στη δημιουργία θερμοκηπίων υδροπονικής καλλιέργειας καθώς και την πορεία των διαδικασιών αξιοποίησης του λιμένος.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αλεξανδρούπολη έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης επενδυτικού ενδιαφέροντος από πολλές πλευρές, και ενώ η πρόθεση για μόνιμη παρουσία στην περιοχή έχει ήδη εκφραστεί από την Αμερικανική πλευρά, και λίγο πριν την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας παραχώρησης χρήσης του λιμένος.

{Πηγή δημοσίευσης: http://www.e-evros.gr/, 25/10/2018}