«Έλαμψε» η Λευκή Νύχτα της Αλεξανδρούπολης

Άλλη μία διοργάνωση «Λευκής Νύχτας» στην Αλεξανδρούπολη πέρασε στην ιστορία, αφήνοντας χαμόγελα ικανοποίησης στους συμμετέχοντες καταστηματάρχες, αλλά και στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης. Για ένα ολόκληρο βράδι το κέντρο της Αλεξανδρούπολης μετατράπηκε σε έναν ενιαίο χώρο διασκέδασης και ψυχαγωγίας, με πάνω από δέκα διαφορετικές σκηνές και αμέτρητα events.

Φέτος ήταν η πρώτη φορά που η Λευκή Νύχτα της Αλεξανδρούπολης τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και μετουσιώθηκε σε ένα Φεστιβάλ Αγοράς, το οποίο μάλιστα είναι πλέον ενταγμένο στον χάρτη των αντίστοιχων Φεστιβάλ ανά την Ευρώπη, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Χατζημιχαήλ.

Η φετινή, ήταν η πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας, με την ευθύνη να ανήκει πάντα στον Εμπορικό Σύλλογο. Παράλληλα, η συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν και η μεγαλύτερη από όσες έχουν γίνει ως τώρα, κυρίως σε έκταση αφού στο «χώρο» των εκδηλώσεων εντάχθηκαν περισσότεροι δρόμοι του κέντρου, και άρα και περισσότερα καταστήματα. Οι καταναλωτές εκτός από την ευκαιρία για ψυχαγωγία με διάφορα είδη μουσικής είχαν την ευκαιρία να κάνουν και τα ψώνια τους σε ειδικά διαμορφωμένες για την βραδιά τιμές και προσφορές στα εμπορικά καταστήματα της πόλης, που παρέμειναν ανοικτά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Η Γιορτή της αγοράς στην Αλεξανδρούπολης και φέτος προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον στους καταναλωτές που τίμησαν τα καταστήματα, ενώ η έναρξη κηρύχθηκε σε ένα από τα ιστορικά κτίρια της πόλης, το λεγόμενο «Καπνομάγαζο», το οποίο μετά την ανακαίνιση του, στεγάζει πλέον την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Από το βήμα του «Καπνομάγαζου», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την επιτυχία του Φεστιβάλ, ενώ ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης το χαρακτήρισε ως την απόδειξη της συνεργασίας όλων των δυνάμεων του τόπου για την ανάδειξη της περιοχής. Παρόντες στην τελετή έναρξης ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης αλλά και εκπρόσωπος της εταιρίας του Διαδριατικού Αγωγού TAP Σπύρος Νάκος, που ήταν και ο μέγας χορηγός του Φεστιβάλ.

{Πηγή: Συντακτική ομάδα, 11/8/2018}