Στο 100 % η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αλεξανδρούπολης

Πολύ ικανοποιητικά κινείται η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αλεξανδρούπολης το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, τουλάχιστον. Σε ορισμένες μονάδες η πληρότητα αγγίζει και το 100%, ωστόσο σε όλα τα ξενοδοχεία οι κρατήσεις είναι περισσότερο από ικανοποιητικές.

Ήρθαν και οι Γαλλοεβραίοι

Εν τω μεταξύ, μέχρι και τις 20 Αυγούστου περίπου, η Αλεξανδρούπολη θα φιλοξενεί τους καθιερωμένους πλέον επισκέπτες από τη Γαλλία. Πρόκειται για ένα μεγάλο γκρουπ –περίπου 600 ατόμων- που έχουν εβραϊκή καταγωγή και εδώ και έξι χρόνια παραθερίζουν ομαδικά στην Αλεξανδρούπολη για δύο εβδομάδες μέσα στον Αύγουστο.

Οι Γαλλοεβραίοι καταλύουν σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μάλιστα προσαρμόζει μέρος της κουζίνας του, ώστε να σερβίρει σε αυτούς αποκλειστικά προϊόντα ‘κοσέρ’, ικανοποιώντας πλήρως και τις διατροφικές τους συνήθειες που συνδέονται με την εβραϊκή πίστη.

Εν τω μεταξύ η φετινή άφιξη των Γαλλοεβραίων συμπίπτει με τις ενέργειες αδελφοποίησης του δήμου Αλεξανδρούπολης με τον παριζιάνικο δήμο Le Plessis Robinson. Στις 22 Αυγούστου θα γίνει η πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας του γαλλικού δήμου στην Αλεξανδρούπολη και η προσπάθεια αυτή επικροτείται από τους  ξενοδόχους, που θεωρούν τη Γαλλία ως μία «πρόσφορη τουριστική αγορά, που μπορεί να στείλει τουρίστες».

{ Ομάδα σύνταξης, 8/8/2018}