Άρωμα… Γαλλίας στην Αλεξανδρούπολη!

Αδελφοποίηση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τον Δήμο Le Plessis Robinson των Παρισίων

Μετά τη Ρωσία, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στρέφει το βλέμμα του στη Γαλλία, και δη, στην πόλη του φωτός, το Παρίσι. Έτσι λοιπόν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με εισήγηση του ίδιου του Δημάρχου, Ευάγγελου Λαμπάκη, κατατέθηκε η πρόταση για αδελφοποίηση με το Δήμο le Plessis Robinson των Παρισίων.

Η αδελφοποίηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της εξωστρέφειας, της αναζήτησης πλούτου, μέσω του τουρισμού, της ανταλλαγής κουλτούρας και πολιτισμού, εξήγησε ο Δήμαρχος.

Μάλιστα, στις 22 του μήνα αποστολή από το Le Plessis, θα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη, προκειμένου να γνωρίσει το Δήμο μας, ενώ εγκρίθηκε και δαπάνη 3,300 ευρώ για την δεξίωση για τους Γάλλους επισκέπτες, ενώ μετά από λίγο καιρό, θα συμβεί το αντίστροφο, δηλαδή αντιπροσωπεία του Δήμου Αλεξανδρούπολης θα βρεθεί στο Παρίσι, προκειμένου να διευθετηθούν οι λεπτομέρειες για την τελετή της αδελφοποίησης των δύο Δήμων.

Η αίτηση για την έγκριση της αδελφοποίησης έχει ήδη σταλεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, εξήγησε ο Δήμαρχος, με την πρόταση  να ψηφίζεται ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμος Le Plessis Robinson βρίσκεται νοτιοδυτικά του Παρισιού, από το κέντρο του οποίου απέχει 10,5 χλμ. Ο πληθυσμός του ανέρχεται από το 2009 στις 26,581 κατοίκους.

{Πηγή δημοσίευσης: https://www.evros24.gr/, του Νίκου, 5/8/2018}