Δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα απέκτησε ο δήμος Αλεξανδρούπολης

Με δύο ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα θα εξυπηρετούνται πλέον οι ανάγκες του Πολυκοινωνικού του δήμου Αλεξανδρούπολης σε ένα μεγάλο ποσοστό. Τα δύο οχήματα παρελήφθησαν από τη διοίκηση της δομής και πλέον ανήκουν επίσημα στον στόλο της.

Τα δύο αυτοκίνητα, είναι τα πρώτα στην Αλεξανδρούπολη που κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα και ανήκουν σε δημόσιο φορέα. Δύνανται να αναπτύξουν ταχύτητα 80 χλμ/ώρα και η ενεργειακή τους αυτονομία καλύπτει περίπου 100 χιλιόμετρα.

Είναι οχήματα που προορίζονται για αστικές μετακινήσεις και μπορούν να μεταφέρουν δύο άτομα. Τα αυτοκίνητα παράγονται στην Κίνα για λογαριασμό της εταιρίας που τα εμπορεύεται στην Ελλάδα.

Η τιμή τους κυμαίνεται από 7.000 έως 9.000 €, ανάλογα με τα “εξτρα” που επιθυμεί ο εκάστοτε αγοραστής. Πάντως για τα οχήματα αυτά δεν καταβάλλονται τέλη κυκλοφορίας, ωστόσο ταξινομούνται ως τετράτροχα και ασφαλίζονται με περίπου 80 €/χρόνο.

Δεν απαιτούν σέρβις, παρά μόνο “φόρτιση”, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως επτά ώρες εάν η μπαταρία έχει εξαντληθεί εντελώς.

Τα ηλεκτροκίνητα οχήματα θα καλύπτουν μετακινήσεις των εργαζομένων του Πολυκοινωνικού εντός της πόλης, ενώ στα πλάνα της διοίκησης υπάρχει η αγορά δύο ακόμη τέτοιων και μάλιστα μεγαλύτερων ώστε να καλύπτονται και μεγαλύτερες ανάγκες όπως η μεταφορά των μερίδων φαγητού στις ωφελούμενες οικογένειες.

Η φόρτιση των οχημάτων γίνεται στον σταθμό φόρτισης του Πολυκοινωνικού, ο οποίος μάλιστα διατίθεται δωρεάν και για τις ανάγκες οποιουδήποτε πολίτη έχει στην κατοχή του ηλεκτροκίνητο όχημα (και όχι απαραίτητα αυτοκίνητο). Ο σταθμός έχει μεγάλα αποθέματα ενέργειας την οποία αντλεί από φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή του κτιρίου και αποθηκεύει σε συστοιχίες μπαταριών που βρίσκονται στο υπόγειο. Το σημείο φόρτισης πάντως είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους.